HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld 2,5 milliárdn...

2,5 milliárdnyi jutalmat osztottak szét Polt Péterék

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Több mint két és fél milliárd forintot kapott összesen csaknem négyezer ügyészségi alkalmazott év végén – írja a Népszava. A Legfőbb Ügyészség – a lap közérdekű adatigénylésére küldött válaszában – azt írta, átlagosan bruttó csaknem 650 ezer forint járt egy munkatársnak.

HIRDETÉS

Az év végi jutalmakat egyébként teljesítményértékelés alapján osztották Polt Péter hivatalában. Pontos adatokat ugyanakkor nem küldtek, hiszen ez tükrözné az adott ügyészségi alkalmazott teljesítményét, ami már személyes adatnak minősül. Az ügyészségeken kiosztott pluszjuttatások összege évről-évre folyamatosan nő, a ma már bezárt Zoom szerint például 2017-ben átlagosan 570 ezer forintot osztottak szét, ami 180 ezerrel volt több, mint 2016-ban.

Csak a tanárok egy része kap pulykapénzt | Magyar Hang

Bőkezűen bánt munkatársaival az év végén a Belügyminisztérium, ahol összesen 963 dolgozó kapott a havi fizetésének megfelelő karácsonyi jutalmat – ezt már a 24.hu közölte. A cikk szerint a Pintér Sándor vezette tárca 585 millió forintot fordított év végi pluszjuttatásokra, ez átlagosan fejenként több mint 600 ezer forintos prémiumot jelent.

Az már korábban kiderült, hogy a külügyminisztériumban is volt év végi jutalmazás, ott 686 dolgozó részesült „motivációs juttatásban”. A Szijjártó Péter által irányított tárca valamivel több mint 263 millió forintot osztott szét jutalomként, ami azt jelenti, hogy átlagosan 384 ezer forintot vihetett haza egy-egy munkatárs.

HIRDETÉS
Kellemetlen meglepetés a mentőknél: alaposan összement az év végi juttatás | Magyar Hang

Ugyanakkor nem osztottak jutalmat az Agrárminisztériumban, a Miniszterelnökségen, a Miniszterelnöki Kabinetirodában, az Innovációs és Technológiai Minisztériumban, az Emberi Erőforrások Minisztériumában és az igazságügyi tárcánál. A Pénzügyminisztérium alkalmazottai 9925 forint értékű ajándékcsomagot kaptak, míg a honvédelmi tárca egyelőre nem válaszolt a lap megkeresésére.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,537lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.