HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Vona Gábor: N...

Vona Gábor: Nem szavaznék közös listára

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Rossz, erkölcstelen és veszélyes javaslat, hogy egy közös listával és közös miniszterelnök-jelölttel induljon 2022-ben az ellenzék – erről írt Facebook-posztjában Vona Gábor. A Jobbik korábbi elnöke közvetlenül Gyurcsány Ferenc ötletére reagált, de a Magyar Hang rendezvényén Márki-Zay Péter is azt emlegette, hogy közös lista és miniszterelnök-jelölt kell. Hódmezővásárhely polgármestere azt mondta, bár Gyurcsányékkal kutya nehéz nyerni, de a teljes összefogás nélkül lehetetlen. Illetve az MSZP-s Tóth Bertalan is azt emlegette a hetekben, hogy ilyen szintű együttműködésre van szükség.

Vona Gábor kifejtette, bár már nem aktív politikus, de az ország jövőjébe mindenkinek bele kell szólnia. Az pedig szerinte nem közös program, hogy le kell váltani a kormányt. „Ez a minimum, amit azzal, hogy mind a 106 választókerületben egy hiteles, pártok feletti összefogásra képes jelölt indul, el lehet érni” – tette hozzá. A közös lista és kormányfő-jelölt viszont nem a kormányváltást segítik, mert vannak olyanok, akik efféle konstrukcióra nem szavaznának. Ide sorolja saját magát is.

„Elkezdtünk csúszni Tusványosról Tusványosra” | Magyar Hang

A jelenleg videóblogját építgető Vona úgy látja, a javaslat nem a kormányváltás, hanem saját hatalmi céljai miatt fontos a Demokratikus Koalíciónak. Hiszen szerinte így a legerősebb ellenzéki pártként a DK adná a miniszterelnök-jelöltet, valószínűleg Dobrev Klárát, „és ezzel Gyurcsány Ferenc surranópályán visszakerülne az ország élére. (Tiszta House of Cards…)” Egyébként decemberi rendezvényünkön a Magyar Hang főmunkatársa, Szerető Szabolcs fejtette ki: le lehet váltani Orbán Viktort Dobrev Klárára, csak minek.

Vona úgy látja, az egyéni jelölteknél dől el a kormányváltás, ott kell megegyezés, de listán lehetőséget kell adni, hogy az emberek ne csak szavazzanak, hanem válasszanak is.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,997lájkolóTetszik
3,653követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Rogán Antaltól Gulyás Gergelyhez került a Fertő-tó fejlesztése

A Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. többek között egy százszobás szállodát és ökocentrumot építene a tó partján.