HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hamarosan új ...

Hamarosan új elnök lesz a Jobbik élén

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Három héten belül, január 25-én tartja tisztújító kongresszusát a Jobbik – ezt a párt közölte szombaton. Nem volt egyszerű az út, ahogyan eljutottak idáig, de az biztos, hogy rájuk fér valamilyen vérfrissítés.

Ez az a tisztújítás, amit eredetileg még tavaly őszre terveztek. Úgy indult, hogy a számukra csúfos kudarcot jelentő tavaly májusi európai parlamenti választás után bejelentették: a pártvezetés vállalja a felelősséget, októberben tisztújítást tartanak. Ám ezt elég sok belső vita övezte.

A Jobbik egyik legismertebb arcának nevezhető Jakab Péter ugyanis jelezte, hogy ringbe száll az elnöki posztért, ugyanakkor csak azzal a feltétellel, ha saját emberei alkotják majd mellette az elnökséget.

Ez volt az, amelyen a viták kirobbantak. Egyrészt azért, mert az elnökség tagjait, vagyis az alelnököket is választani szokták. Emellett egy bizonyos körnek az is problémát okozott, hogy Jakab Péter csapata tagjainak közös vonása – miként több jobbikos is fogalmazott korábban lapunknak –, hogy egyikük sem kötődik érdemben a pártban továbbra is meglehetősen nagy befolyással bíró Szabó Gábor pártigazgatóhoz, illetve az ELTE hallgatói önkormányzatából kinőttekhez, elsősorban a nyilvánosságból már hátralépett Szávay Istvánhoz.

HIRDETÉS
Security Check Required

Ősszel végül elhalasztották a kongresszust, akkor azt lehetett tudni, hogy majd csak idén májusban tartják meg. Ebből lett végül a január 25.

Úgy tűnik, sok eddig problémás részletben sikerült megegyezni. A közlemény szerint ugyanis Jakab Péter megerősítette azt a szándékát, hogy a tisztújításon elindul a párt elnöki pozíciójáért, ám a kongresszusra bízza, hogy az szabadon megválassza a párt elnökségét. Eldöntötték azt is, hogy az újonnan felálló vezetés mandátuma nemcsak két évre szól, hanem a 2022-es választások utánig.

Jakab Péter már a Facebookon is bejelentette, hogy indul az elnökségért és habár elfogadta, hogy az alelnököket ne ő nevezze meg, hanem a kongresszus válassza, a csapatát azért felsorakoztatta maga mellett. Ott áll vele – mások mellett – Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti képviselője, Szilágyi György vagy éppen Z. Kárpát Dániel.

Ősszel Varga-Damm Andrea is szerette volna megméretni magát, egyelőre azonban ő még nem jelezte, hogy ezúttal is ringbe száll.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,479követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Paraziták és galandférgek – Houellebecq és Lévy könyvéről

Houellebecq és Lévy kitárgyalnak mindent a szüleiktől kezdve az algériai szegénységen és Baudelaire megítélésén át egészen az iszlamizmusig, Nietzschéig és a francia történelemig.