HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Néhány tízeze...

Néhány tízezer forint volt a karácsonyi jutalom a MÁV-nál

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Összesen 14 481 munkavállaló kapott a magyar állami vasúttársaságnál jutalmat. A lapunk által kikért adatok szerint a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, területi igazgatóságokon dolgozók átlagosan bruttó 52 ezer forintos jutalomban részesültek. A 18 ezer munkavállalót foglalkoztató MÁV Zrt.-nál más formában is osztottak jelképes összegű „extra juttatást”. Munkája elismeréséül 9600 dolgozó kapott 30 ezer forint értékű, vendéglátásra felhasználható jutalmat SZÉP-kártyán. Ők a vasút működése szempontjából meghatározó jelentőségű munkakört ellátó vasutasok, akik munkabére nem éri el a bruttó 280 ezer forintos alapbért.

HIRDETÉS

Ezen kívül hűségjutalmakat is fizettek. A vasúthoz való ragaszkodásuk elismeréseként bruttó 80 ezer forintos összegű juttatásban részesültek a MÁV-nál több mint 35 éve alkalmazásban állók. Ez közel 2800 dolgozót érintett. A kifizetésekben jellemzően forgalmi szolgálattevők, váltókezelők, felsővezeték szerelők, biztosítóberendezési műszerészek, lakatosok, elegyrendezők, karbantartó szakmunkások részesültek.

Siettek azonban leszögezni, hogy a vezető beosztású munkavállalók nem részesültek külön év végi juttatásban. A cég vezérigazgatója, Homolya Róbert különben a közzétett adatok szerint a havi bruttó 5 millió forintos alapbére mellett (amihez legfeljebb 10 százalékos célprémiumot is kaphat) évi 93 ezer forint alanyi jogon járó béren kívüli juttatásra és 271 ezer forintos választható béren kívüli juttatásra is jogosult.

A Vasutas Dolgozók Szakszervezete ugyan örült a dolgozóknak kifizetett támogatásnak, de kizárólag egyhavi bér egyösszegű kifizetését tartja elfogadhatónak minden vasutas munkavállaló számára. A szakszervezet szerint a plusz egyhavi bérnek a Kollektív Szerződés részévé is kellene válni.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,695lájkolóTetszik
2,949követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ceausescu atombombája

Romániának hat atombombára elegendő radioaktív anyag állt a rendelkezésére a nyolcvanas évek végére.