HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Néhány tízeze...

Néhány tízezer forint volt a karácsonyi jutalom a MÁV-nál

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Összesen 14 481 munkavállaló kapott a magyar állami vasúttársaságnál jutalmat. A lapunk által kikért adatok szerint a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, területi igazgatóságokon dolgozók átlagosan bruttó 52 ezer forintos jutalomban részesültek. A 18 ezer munkavállalót foglalkoztató MÁV Zrt.-nál más formában is osztottak jelképes összegű „extra juttatást”. Munkája elismeréséül 9600 dolgozó kapott 30 ezer forint értékű, vendéglátásra felhasználható jutalmat SZÉP-kártyán. Ők a vasút működése szempontjából meghatározó jelentőségű munkakört ellátó vasutasok, akik munkabére nem éri el a bruttó 280 ezer forintos alapbért.

Ezen kívül hűségjutalmakat is fizettek. A vasúthoz való ragaszkodásuk elismeréseként bruttó 80 ezer forintos összegű juttatásban részesültek a MÁV-nál több mint 35 éve alkalmazásban állók. Ez közel 2800 dolgozót érintett. A kifizetésekben jellemzően forgalmi szolgálattevők, váltókezelők, felsővezeték szerelők, biztosítóberendezési műszerészek, lakatosok, elegyrendezők, karbantartó szakmunkások részesültek.

Siettek azonban leszögezni, hogy a vezető beosztású munkavállalók nem részesültek külön év végi juttatásban. A cég vezérigazgatója, Homolya Róbert különben a közzétett adatok szerint a havi bruttó 5 millió forintos alapbére mellett (amihez legfeljebb 10 százalékos célprémiumot is kaphat) évi 93 ezer forint alanyi jogon járó béren kívüli juttatásra és 271 ezer forintos választható béren kívüli juttatásra is jogosult.

A Vasutas Dolgozók Szakszervezete ugyan örült a dolgozóknak kifizetett támogatásnak, de kizárólag egyhavi bér egyösszegű kifizetését tartja elfogadhatónak minden vasutas munkavállaló számára. A szakszervezet szerint a plusz egyhavi bérnek a Kollektív Szerződés részévé is kellene válni.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,995lájkolóTetszik
3,652követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek