HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Lángolt egy é...

Lángolt egy épület a Lónyay utcában

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Nagy tűz volt délután fél kettő körül a fővárosi Lónyai utcában, többeket is ki kellett menekíteni egy épületből. Olvasónktól több fotót is kaptunk akkor a helyszínről, így érdeklődtünk a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál, mi történt, melyik épület kapott lángra. Írásbeli kérdésünkre választ eddig nem kaptunk, de azóta beszámolt a hírről az MTI. Frissítés: időközben válaszolt lapunknak a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Ezt lentebb idézzük.

HIRDETÉS

Kerestük a BRFK-t is, mit tudnak a történtekről. Azt a választ kaptuk: a tűzvizsgálók feladata megállapítani, mi okozta a lángokat, a rendőrség hatáskörébe pedig az tartozhat, ha felmerül bűncselekmény gyanúja. Erről akár késő délután többet tudhatnak, de egyelőre a katasztrófavédelem feladata a helyszíni vizsgálat lefolytatása.

A IX. kerületi Lónyay utcában teljes terjedelmében égett egy második emeleti lakás. A tüzet fél háromra sikerült eloltani – tájékoztatta az állami hírügynökséget a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kisdi Máté.

A fővárosi hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult ki a helyszínre, egy embert pedig az erkélyről kellett kihozni. Tíz járművel harminc tűzoltó vett részt az oltásban, az épületből pedig húsz embert kellett kikísérni. A helyszínre melegedőbusz is kiszállt.

HIRDETÉS

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság lapunknak megküldött válaszából az derült még ki: „A tűzoltók azzal szembesültek a helyszínen, hogy egy második emeleti lakás teljes terjedelmében ég, a lángok már az erkélyajtón csapnak ki. A lakásban tartózkodó nő az erkélyre menekült, őt a tűzoltók azonnal lementették egy létrás tűzoltóautóval, és átadták a mentőknek. Bajtársaink több oldalról kezdték támadni a lángokat, végül négy vízsugár kellett ahhoz, hogy eloltsák a tüzet. Az épületből 20 embert kísértek ki, akiknek melegedőbuszt rendelt a tűzoltás vezetője. Közülük hárman mentőálarcban hagyták el az épületet. A tűz keletkezési okait hatósági eljárás keretében vizsgáljuk.”

Lángolt egy épület a Lónyay utcában (Fotó: Papp Borbála)

A kormánypárti Origo azt írta, a Lónyay utca egy részét a Bakáts tértől lezárták, autóval nem lehetett bemenni, a Gálya utcától már gyalog sem.  

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,713lájkolóTetszik
2,952követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kész a határozat: Nem fizet a kormány

Megjelent a Magyar Közlönyben is, hogy felfüggesztik a fogva tartás körülményei miatt megítélt kártérítések teljesítését.