HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Lángolt egy é...

Lángolt egy épület a Lónyay utcában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nagy tűz volt délután fél kettő körül a fővárosi Lónyai utcában, többeket is ki kellett menekíteni egy épületből. Olvasónktól több fotót is kaptunk akkor a helyszínről, így érdeklődtünk a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál, mi történt, melyik épület kapott lángra. Írásbeli kérdésünkre választ eddig nem kaptunk, de azóta beszámolt a hírről az MTI. Frissítés: időközben válaszolt lapunknak a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Ezt lentebb idézzük.

Kerestük a BRFK-t is, mit tudnak a történtekről. Azt a választ kaptuk: a tűzvizsgálók feladata megállapítani, mi okozta a lángokat, a rendőrség hatáskörébe pedig az tartozhat, ha felmerül bűncselekmény gyanúja. Erről akár késő délután többet tudhatnak, de egyelőre a katasztrófavédelem feladata a helyszíni vizsgálat lefolytatása.

A IX. kerületi Lónyay utcában teljes terjedelmében égett egy második emeleti lakás. A tüzet fél háromra sikerült eloltani – tájékoztatta az állami hírügynökséget a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kisdi Máté.

A fővárosi hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult ki a helyszínre, egy embert pedig az erkélyről kellett kihozni. Tíz járművel harminc tűzoltó vett részt az oltásban, az épületből pedig húsz embert kellett kikísérni. A helyszínre melegedőbusz is kiszállt.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság lapunknak megküldött válaszából az derült még ki: „A tűzoltók azzal szembesültek a helyszínen, hogy egy második emeleti lakás teljes terjedelmében ég, a lángok már az erkélyajtón csapnak ki. A lakásban tartózkodó nő az erkélyre menekült, őt a tűzoltók azonnal lementették egy létrás tűzoltóautóval, és átadták a mentőknek. Bajtársaink több oldalról kezdték támadni a lángokat, végül négy vízsugár kellett ahhoz, hogy eloltsák a tüzet. Az épületből 20 embert kísértek ki, akiknek melegedőbuszt rendelt a tűzoltás vezetője. Közülük hárman mentőálarcban hagyták el az épületet. A tűz keletkezési okait hatósági eljárás keretében vizsgáljuk.”

Lángolt egy épület a Lónyay utcában (Fotó: Papp Borbála)

A kormánypárti Origo azt írta, a Lónyay utca egy részét a Bakáts tértől lezárták, autóval nem lehetett bemenni, a Gálya utcától már gyalog sem.  

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,554lájkolóTetszik
3,763követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek