HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Simonka: nem ...

Simonka: nem beszéltem Orbánnal a büntetőügyről

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Sikerült megszólaltatnia a 24.-nak Simonka Györgyöt, miután csütörtökön véget ért a Fővárosi Törvényszéken a költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolt fideszes politikus büntetőperének háromnapos előkészítő tárgyalása. Simonka az eddiginél is nehezebb helyzetbe került, ugyanis 32 vádlott-társa közül nyolcan beismerték bűnösségüket, amivel egyértelműen gyengítették az ő pozícióját.

HIRDETÉS

Simonka ezzel kapcsolatban azt mondta a hírportálnak: a nyolc vádlott közül négyen úgy próbáltak meg menekülni a büntetőeljárás elől, hogy a kedvező ítélet érdekében a vádiratban leírtakat elismerték, azonban ezt a bíróság nem fogadta el. Meggyőződése szerint mindez a megfélemlítés és a nyomásgyakorlás hatására történt, ezért próbáltak a vádlottak elismerni olyan dolgokat, amelyekről fogalmuk sem volt.

Simonka György több vádlott-társa bűnösnek mondta magát | Magyar Hang

A Fővárosi Törvényszéken Simonka György büntetőperének előkészítő tárgyalásán ma a büntetőper több vádlottja is beismerte bűnösségét és elfogadta az ügyészség által indítványozott büntetést – írta a 24.hu. Köztük van a tizenkilenced-rendű vádlott, Echmes Attila, aki elismerte, hogy részt vett egy olyan ügyletben, amellyel több mint kétszázmillió forint jogtalan előnyre tett szert az ügyészség által vázolt, Simonka György által irányított bűnszervezet.

A fideszes országgyűlési képviselő beszélt arról a négy vádlottról is, aki egyezséget kötött az ügyészséggel – köztük az eljárásban érintett felszámoló cég két képviselője, akik elismerték, hogy Simonkával alkut kötöttek, ami alapján lefizették őket.

A politikus erre úgy reagált: a négy vádlott már jóval korábban vádalkut kötött az ügyészséggel annak érdekében, hogy felfüggesztett börtönbüntetést kaphasson. Azt mondta, ezt többek közt azért tehették, hogy olyan egyezséget tudjanak megkötni, és egyben terhelő vallomást tenni rá “hazugságokat állítva”, hogy a korábbi büntetéseik jogkövetkezményei alól mentesüljenek. Ugyanis büntetett előéletű vádlottakról van szó. A vádalku esetében nem kaptak lehetőséget, hogy rámutassanak a valótlanságokra, amelyek fényében a vádalku törvényellenesnek minősülne. Hozzátette, ezért indítványozták a vádalku hatályon kívül helyezését.

HIRDETÉS

Simonka György beszélt a vádban szereplő 1,4 milliárd forintos kárértékről is, ami szerinte tévedés. Úgy véli, az ügyészség képtelen megállapítani, hogy mi mennyit ér. Ez szakértői kompetencia – szögezte le, hozzátéve, hogy ezért kezdeményezték szakértők bevonását az ügybe.

A kormánypárti politikus a 24.hu felvetésére azt mondta, nincs napirenden, hogy leváltsák választókerületi elnöki posztjáról. Hozzátette, nem beszélt büntetőügyéről Orbán Viktor miniszterelnökkel, sem pedig a Fidesz vezetésével. – Nem várok segítséget senkitől, én megelégszem az igazsággal is, ezért jöttünk el a bíróságra és működtünk együtt a hatóságokkal – mondta.

Simonka György: Mi nem bűnözők, hanem ártatlanok vagyunk | Magyar Hang

„Mi nem bűnözők, hanem ártatlanok vagyunk” – mondta Simonka György kedd reggeli rövid sajtótájékoztatóján. A fideszes országgyűlési képviselő az előzetes ülésre érkezett a bíróságra. A politikus és 32 társa ellen ugyanis költségvetési csalás bűntette miatt indult büntetőügy a Fővárosi Törvényszéken. „Nem követtünk el semmilyen bűncselekményt, nem örülünk, hogy itt kell lennünk” – fogalmazott.

A Fidesz vasárnap jelentette be, hogy a kormányzati ciklus felénél járva a kormányfő-pártelnök értékelő megbeszéléseket folytat a pártszövetség minden választókerületi elnökével. Mivel a 4-es számú, Orosháza központú Békés megyei körzet választókerületi elnöke Simonka, így rövidesen ő is sorra fog kerülni, emlékeztet a 24.hu.

A vádiratban szerepel az is, hogy Simonka György sikerrel ért el jogszabály-módosítást is saját maga érdekében. Erre a politikus úgy reagált, megfelelő választ adni a bíróságon fog adni erre, de az állítás nem igaz.

Simonka György Facebook-oldalán már tegnap reagált a tárgyalásokra. A rá nézve terhelő vallomásokkal kapcsolatban ugyanazt írta, mint amit a 24.hu-nak mondott, emelett elismerte azokat a korábbi értesüléseket, miszerint vagyonát zára alá helyezték a hatóságok. Ennek a lépésnek a jogszerűségét szintén vitatja.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,537lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.