HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Fideszes nyil...

Fideszes nyilvánosság: a miniszterek „szembemennek” Orbán akaratával

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A kampánynak vége, a következő két év a kormányzásról szól, sőt, a miniszterek is jobban a sajtó rendelkezésére állnak majd – ígérte Orbán Viktor még január 9-én, éves rendes sajtótájékoztatóján. A kormányfő azután mondta ezt, hogy az RTL tudósítója felvetette, miért csak évente egyszer lehet őt kérdezni. Ez volt az az esemény, ahol a miniszterelnök azt is elárulta: úgy boldog, ahogy van.

HIRDETÉS

A miniszterelnök szavain felbuzdulva – egyben rá is hivatkozva – újból megkeresést küldtünk az összes minisztériumnak. Azért újra, mert egyébként is tucatjával hevernek megválaszolatlanul interjúkérelmeink, adatigényléseink különböző tárcáknál, közhivataloknál. Az antikommunikáció élharcosa az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amelyik még soha, egyetlen megkeresésünkre sem reagált. Ha írunk, nem válaszolnak, ha hívjuk őket azt mondják: írjunk, ha személyesen próbálkozunk, elhajtanak. Ez az eljárás a hazai sajtó döntő többségét sújtja. A Sajtó- és Kommunikációs Főosztálytól (nevek soha sincsenek, csak főosztályok, igazgatóságok, stb.) egyetlen egyszer kaptunk levelet, akkor egyik laptársunk kórházbezárásokról szóló értesüléséhez küldtek kommentárt. Vagyis az legalább már bizonyítást nyert, hogy fizikai akadálya nincs a minisztérium és a szerkesztőségünk közötti infokommunikációs áramlásnak.

Orbán a mókusok előtt: így szerepelt a cinikus zseni | Magyar Hang

Most közel két hétig nagyon vártuk a válaszokat, akadt olyan kolléga, aki még álmodott is interjút adó fideszessel. Izgultunk, vajon melyik minisztérium veszi a fáradtságot, hogy legalább egy „nem” választ küldjön némi udvarias kísérőszöveggel. Netán csoda történik, és Orbán Viktor szavát meghallva akár egy miniszter-helyettes vagy államtitkár rendelkezésünkre áll, mondjuk két NATO-csúcs közötti szabadidejében Németh Szilárd összecsapja a bokáját, és felcsattan: Igenis miniszterelnök úr! De mi is ma az irány?

A kereken tíz darab minisztérium közül egyetlen egytől kaptunk választ, épp a Honvédelmi Minisztériumtól, az is elég lakonikusra sikerült. De így legalább nincs is benne sok stiláris hiba. Íme:

HIRDETÉS

A Honvédelmi Minisztérium Sajtó Osztályra küldött megkeresésre hivatkozva tájékoztatjuk, hogy Benkő Tibor miniszter úrnak nem áll módjában nyilatkozatot adni a témában. Megértését köszönjük! Tisztelettel: HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM, KOMMUNIKÁCIÓS OSZTÁLY

Megértésből nincs hiány, ám ha Orbán Viktor megtudja ezt, biztos nagyon szomorú lesz.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
György Zsombor
György Zsombor
A Magyar Hang alapító főszerkesztője. Aktív pályáját 2002-ben kezdte a Magyar Nemzetnél, ahol 2015-től lapszerkesztő és a hétvégi Magazin társszerkesztője volt, 2017-től pedig az újság főszerkesztő-helyettese. Több éven át dolgozott emellett a Hír Tv hírháttér-műsorainak felelős szerkesztőjeként, műsort vezetett a Lánchíd Rádióban. Újságíróként főként a társadalmi konfliktusokkal és a válságövezetekkel foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,823lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Breaking: legalább 22 török katona meghalt egy szíriai bombázásban

A helyzetet súlyosbítja, hogy az Idlib városáért folytatott küzdelemben Oroszország is részt vesz, mégpedig a törökök ellenében, a szíriai kormányerők mellett.

Ferenc pápa gyengélkedik