HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A Viking Sigy...

A Viking Sigyn tulajdonosa nem ismeri el felelősségét a Hableány katasztrófájában

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A Viking Sigyn luxushajó tulajdonosa és a hajó biztosítója sem vállalja a felelősséget a Duna budapesti szakaszán bekövetkezett balesetért. Az M1 hírcsatornán Gulyás Krisztián, a magyar Hableány nevű sétahajó elhunyt kapitányának ügyvédje azt mondta, az elhunyt kapitány családja kártérítési pert indított a luxushajót tulajdonló, svájci bejegyzésű Viking Cruises társaság ellen (a beszélgetés 8.28-tól indul).

HIRDETÉS

Gulyás szerint a kártérítési perben a társaság védekezése hasonló ahhoz, amit a Viking ukrán kapitánya a baleset miatt indított büntetőeljárásban tanúsít. „Semmilyen felelősséget nem ismertek el. Minden egyes kommunikációban, minden egyes kapcsolatfelvételnél kifejezetten azt hangsúlyozzák, hogy az, hogy beszélgetünk bármiről, az nem minősül annak, hogy ők bármilyen felelősséget elismernének” – emelte ki.

Szakértői jelentés a Hableány katasztrófájáról: A Viking kapitánya okozta az ütközést | Magyar Hang

A svájci joggyakorlat alapján a balesetben elhunytak 300 millió forintos kártérítést kaphatnának személyenként. Ám az ő kárigényük ennél sokkal, de „sokkal alacsonyabb”. Gulyás Krisztián egy kérdésre azt is mondta, hogy szerinte a hajtótársaság a büntetőeljárásban és a kártérítési ügyben is az időhúzásra játszik. Ez egy bevett alperesi taktika – tette hozzá.

A Viking Sigyn szállodahajó tavaly május 29-én az esti órákban ütközött a magyar Hableány hajóval a Dunán. A balesetben a Hableány kétfős magyar személyzete és 25 dél-koreai turista vesztette életét.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,203lájkolóTetszik
3,029követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Farkasszemet néztek a romák a Mi Hazánk demonstrációján résztvevőkkel – Videóval

A párt erődemonstrációján résztvevők Miskolcról Sályra akartak eljutni, amikor szembetalálták magukat több száz romával.

Riadó!