HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Reagált a DK ...

Reagált a DK Niedermüller vállalhatatlan kijelentésére

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A DK menteni próbálja a menthetetlent, de sajnos csúsztatással teszi. Amint azt szombaton lapunk elsőként megírta, Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke, Erzsébetváros polgármestere az ATV csütörtöki műsorában súlyos, kirekesztő kijelentésekre ragadtatta magát. A DK vasárnap délelőtt 9:58-kor a Magyar Hang főszerkesztőjének címzett levélben dühödten reagált az írásra. (Kérésüknek megfelelően a szöveget alább szó szerint közöljük.)

HIRDETÉS

Közleményükben azt írják: „Niedermüller Péter éppen arról beszélt, hogy a Fidesz világképe – amely sok egyezést mutat a nacionalista gondolkodásmóddal – a kirekesztésről, ellenségkép-gyártásról és rasszizmusról szól, és ennek a világnézetnek az eredménye lehet az, hogy végül nem maradnak mások, akiket ne rekesztene ki a társadalom, csak a fehér, heteroszexuális férfiak.” A valóság ezzel szemben az, hogy a DK alelnöke a műsorban szó szerint ezt mondta: „Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény (!) középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük.”

A kormány kritikusaival nincs abban vitánk, sosem volt, hogy a fideszes hatalom gyűlöletkeltésre, kirekesztésre játszik, pozíciói megőrzéséért bármely társadalmi csoportot kész célkeresztjébe helyezni. Számtalan alkalommal bíráltuk ezt a gyakorlatot, és továbbra is úgy gondoljuk, hogy a Fidesz és annak elnöke óriási, nehezen helyrehozható társadalmi károkat okozott. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a szabad sajtó az ellenzék képviselőit hibás tetteikért ne kritizálhatná, illetve – legyünk jóindulatúak – rosszul sikerült mondataikért ne bírálhatná. (Szerettük volna előre megismerni Niedermüller pártjának, a DK-nak a véleményét is, ezért még szombaton, a cikk megjelenése előtt kérdéseket küldtünk a párt sajtóirodájának.)

Értjük, hogy a DK számára alelnökük szavai kínosak, a helyzetet azonban nem oldja meg, ha közleményükben nem az igazat írják, munkatársunkat, Gulyás Balázst pedig durva személyeskedéssel támadják. Ezt ezúton visszautasítjuk. Egyben feltesszük a kérdést, miként akar a párt a hamis propagandára építő Fidesz hiteles kihívója lenni, ha egy ilyen egyértelmű ügyben sem mond igazat? Feketén-fehéren kiderül a DK közleményéből, hogy csak azt a részletet hagyták ki belőle, amiről ez az egész ügy szól! Ha később azzal próbálkoznak, Niedermüller csak ironizált, vajon miért hagyták ki a közleményből a ténylegesen bírált szavakat? A DK ezzel a viselkedéssel, az ilyen kijelentésekkel és a csúsztatásokkal egyetlen párt érdekeit szolgálja: a Fideszét. Az eredeti cikkben is látható volt a műsor ide vonatkozó része, a videót a műsort közlő ATV oldaláról linkeltük, ahogyan ez a sajtóban ilyen helyzetekben szokás. A videó nem manipulált, ezt is visszautasítjuk. A teljes adás pedig ITT tekinthető meg (Niedermüller Péter kijelentése 22:30 körül), a tények magukért beszélnek.

HIRDETÉS

A DK közleménye

Tisztelt Főszerkesztő Úr! Határozottan visszautasítjuk Gulyás Balázs, a Magyar Hang újságírójának állítását, miszerint Niedermüller Péter, a DK alelnöke, Erzsébetváros polgármestere kirekesztő, sőt, kereszténygyűlölő kijelentéseket fogalmazott volna meg az ATV A nap híre című műsorában. Niedermüller Péter éppen arról beszélt, hogy a Fidesz világképe – amely sok egyezést mutat a nacionalista gondolkodásmóddal – a kirekesztésről, ellenségkép-gyártásról és rasszizmusról szól, és ennek a világnézetnek az eredménye lehet az, hogy végül nem maradnak mások, akiket ne rekesztene ki a társadalom, csak a fehér, heteroszexuális férfiak. A történelem legsötétebb időszaka emlékeztet minket arra, hová vezethet az a fajta gyűlöletkeltés, amelyet a Fidesz közpénz-milliárdokból működtet évek óta.

A Demokratikus Koalíció határozottan elítéli a kirekesztésnek bármely formáját, és visszautasítja, hogy Niedermüller Péter kirekesztő vagy kereszténygyűlölő lenne. Az, hogy Gulyás Balázs nem tudta értelmezni Niedermüller Péter gondolatait, még nem jogosítja fel arra, hogy efféle súlyos jelzőkkel vádolja Erzsébetváros polgármesterét. Ehhez hasonló csúsztatást eddig csak a kormánymédia oldaláról tapasztaltunk. Kifogásoljuk továbbá, hogy a cikkben szereplő, Gulyás Balázs által készített videó manipulált, ugyanis Niedermüller gondolatmenetének csak egy részletét tartalmazza, ami szövegkörnyezetéből kiragadva valóban félreérthető lehet, de csak akkor, ha a nézők nem hallgatják tovább a felvételt – ezt viszont a cikken belül csak egy alig látható hivatkozásra kattintva lehet megtenni. A videó kezdőképe szintén manipulált, azt a benyomást kelti, mintha az ATV írta volna ki a szövegcsíkba, hogy Niedermüller szerint a fehér heteró keresztények „rémisztő képződmények”, holott a feliratot Gulyás Balázs szerkesztette oda. Emellett azt sem tartjuk elfogadhatónak, hogy a cikk szombat esti megjelenése előtt mindössze két órával juttatták el hozzánk a kérdéseiket. Szomorúan tapasztaljuk, hogy a Magyar Hang etikátlan és szakmailag kifogásolható módon ír cikket egy politikus szerepléséről, amit aztán kizárólag a „Vadhajtások” és a „Pesti srácok” nevű „hírportálok” vesznek át. Kérjük, hogy a cikket a fentebb kifogásolt tényezők szerint frissítsék, a Demokratikus Koalíció válaszát pedig teljes terjedelmében közöljék az oldalukon. Köszönettel, DK Sajtóiroda

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
György Zsombor
György Zsombor
A Magyar Hang alapító főszerkesztője. Aktív pályáját 2002-ben kezdte a Magyar Nemzetnél, ahol 2015-től lapszerkesztő és a hétvégi Magazin társszerkesztője volt, 2017-től pedig az újság főszerkesztő-helyettese. Több éven át dolgozott emellett a Hír Tv hírháttér-műsorainak felelős szerkesztőjeként, műsort vezetett a Lánchíd Rádióban. Újságíróként főként a társadalmi konfliktusokkal és a válságövezetekkel foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,823lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Konfliktus Szíriában: A törökök Európára engedhetik a menekülteket

Törökország úgy döntött, tovább már nem tartóztatja fel sem tengeren, sem szárazföldön az Európába igyekvő szíriai menekülteket.

Ferenc pápa gyengélkedik