Petícióban követeli egy Fidesz-közeli egyesület Jávor Benedek leváltását

Petícióban követeli egy Fidesz-közeli egyesület Jávor Benedek leváltását

Király Nóra (b.) egy állami kitüntetés átvételén Kontrát Károly államtitkárral (forrás: ujbuda.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Online petíciót indított Jávor Benedek leváltásáért a Mindennapok Női Szemmel Egyesület az ellenzéki politikus Novák Katalinra, a Fidesz alelnökére tett kijelentése miatt – jelentette be az egyesület elnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

Király Nóra – aki a Fidesz-KDNP tagja, és 2014 és 2019 között Újbuda alpolgármestere is volt, de októberben nem szerzett mandátumot – ezzel Jávor Benedek minapi Twitter-bejegyzésére reagált. Jávor ugyanis azt írta Novák Katalin keddi római látogatása apropóján – amelyen Silvio Berlusconival, a Fidesz testvérpártjának, a Forza Italia elnökével is találkozott –, hogy imádkozik azért, hogy ne legyen kavarodás a meghívókban, és Novák Katalin „nehogy véletlenül egy ungabungaparti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló beszélgetés helyett”.

Ez a bejegyzés az egyesületet mint nőkkel, családokkal foglalkozó civil szervezetet „mérhetetlen módon” felháborítja – magyarázta Király. Az MTI tudósítása szerint úgy fogalmazott: Jávor Benedek a közösségi oldalán egy közéleti szereplőt, egy nőt, egy háromgyermekes családanyát olyan alpári, primitív módon sértett meg, ami elfogadhatatlan Magyarországon.

– Jávor Karácsony Gergely főpolgármester megbízásából képviseli Budapestet, a budapestieket Brüsszelben – idézte fel Király. Az elnök felszólította a főpolgármestert, hogy azonnali hatállyal vonja vissza Jávor Benedek megbízatását. Azt is kérte, hogy Jávor lépjen vissza minden közéleti szerepvállalástól.

Novák Katalin felháborodott Jávor Benedek „bungabungázós" megjegyzésén | Magyar Hang

Novák Katalin levélben tiltakozott Karácsony Gergely főpolgármesternél, hogy párttársa, a fővárost Brüsszelben képviselő Jávor Benedek minősíthetetlen megjegyzést tett a Silvio Berlusconival, volt olasz kormányfővel, a Forza Italia! vezetőjével közös képét kommentálva. A Fidesz külkapcsolatokért felelős alelnöke egyúttal elvárja a főpolgármestertől, hogy határolódjon el a kijelentéstől, és olyan embert nevezzen ki Jávor helyére, aki nem gyűlöletet szít.

Király Nóra arról is beszélt, bízik benne, hogy sokan aláírják majd a petíciót. Azért, hogy „együtt, közösen erőt tudjunk mutatni és rá tudjuk venni Karácsony Gergelyt arra, hogy ne vállaljon közös platformot olyanokkal, akik ilyen kijelentéseket tesznek nőkkel, édesanyákkal szemben” – összegzett. Az egyesület közölte: az online aláírásgyűjtés a Petíciók.com oldalon is elérhető.

Jávor Benedek on Twitter

I pray for not mixing up the invitations accidently, so that she finds herself in the heart of a bungabunga party instead of an exchange of views on christian family values. HU state secretary for family issues Katalin Novak's visit to Silvio Berlusconi. #omg #bungabunga