HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Bíróság elé á...

Bíróság elé áll Gyárfás, három napon át fog beszélni

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A felbujtással vádolt Gyárfás Tamás meghallgatásával elkezdődik kedden az 1998-as Fenyő-gyilkosság büntetőpere. Pontosan 22 évvel a merénylet után. A vád több mint félszáz tanút vonultat fel, a médiavállalkozó három napon át beszélne ártatlansága védelmében.

A Fővárosi Főügyészség 2019 júliusában emelt vádat Gyárfás Tamás ellen felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt. A vádhatóság közleménye szerint Gyárfás Tamás és Fenyő János – mint a harminc évvel ezelőtti időszak két meghatározó jelentőségű médiavállalkozója – között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki.

Gyárfás Tamás ezért 1997-ben elhatározta, hogy a játszma végleges lezárása érdekében megöleti a sértettet. Meg is bízta az éjszakai élet egyik ismert emberét a gyilkossággal, aki átvett 6 milliós előleget, ám a gyilkosságot nem hajtotta végre. Ezt követően került képbe Portik Tamás, aki elfogadta a megbízást és – az emiatt időközben már jogerősen elítélt – Jozef Rohacot vette rá a gyilkosságra.

Rohac 1998. február 11-én a késő délutáni órákban a II. kerület, Margit utcán a piros lámpánál, a gépkocsijában várakozó sértetthez lépett, és egy gépfegyverrel kivégezte.

HIRDETÉS

Gyárfást 2018. április 17-én gyanúsította meg a rendőrség azon hangfelvételek alapján, melyeket Portik Tamás készített a vele folytatott beszélgetésekről 2002–2004 között. Gyárfás abszurd felvetésnek nevezte a meggyanúsítását, az előkészítő ülésen azt mondta: nincs mit beismernie, mert nem követte el a bűncselekményt. „Semmi közöm az egészhez. Úgy látom magam, hogy áldozata vagyok ennek a szörnyűségnek. Soha, még a gondolata sem merült fel bennem, hogy nem Fenyő Jánost, hanem bárki ellen erőszakosan lépjek fel, vagy bárkit erre késztessek” – mondta.

Beismerő vallomás esetén az ügyész 12 év fegyházat és 10 év közügyektől eltiltást javasolt Gyárfásnak.

A Fővárosi Törvényszék bírája egyesítette a Fenyő-gyilkosság két, külön indult büntetőügyét. Így kedden Portik Tamás és Gyárfás Tamás is ott ül majd a vádlottak padján. Korábban azért indult külön eljárás, mert az ügyben Portikot egyszer már felmentették, így őt most megvádolni nem tudta az ügyészség, hanem perújítást kért.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,742lájkolóTetszik
3,487követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek