HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hűtőtáskában ...

Hűtőtáskában hagyott kígyó, talicska és műláb a talált tárgyak osztályán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Gurulós járókeretet, ablaküveget, talicskát is találtak a BKV járművein tavaly. A vonatokon felejtett tárgyak száma a másfélszeresére emelkedett egy év alatt. A MÁV járművein a műlábtól kezdve a hangszereken át – gitár, ukulele, hegedű, nagybőgő – a rókaszőrméig és a hűtőtáskában a vonaton felejtett kígyóig sok mindennel lehet találkozni.

Egy elhagyott talicskát, három mikrohullámú sütőt, laptopot és több rollert is találtak a BKV járművein tavaly – ezt a Magyar Hang kérdésére közölte a közlekedési vállalat. A BKV Zrt. munkatársai emellett gördeszkát, hangszert, babakocsit, egy gurulós járókeretet, illetve egy festményt is leadtak a Talált Tárgy Kezelőségre.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az utasok közül volt, aki egy ablaküveget, volt aki egy 3,5 méter hosszú vízmértéket hagyott el. A legjellemzőbb – BKV járműveken felejtett – tárgyak közé tartoznak továbbra is a hivatalos dokumentumok, a pénz, tárcák, mobiltelefonok, tornazsákok és táskák, cipők és ruhaneműk, valamint a kulcsok tartoznak.

A MÁV Zrt. érdeklődésünkre közölte, hogy egy év alatt másfélszeresére nőtt a vonatokon hagyott tárgyak száma. Míg 2018-ban 5883, 2019-ben már 9029 talált tárgyat regisztráltak. Az elhagyott értékek közül minden második került vissza a tulajdonoshoz.

HIRDETÉS

Találtak már jegygyűrűt, babakocsit, az ünnepi időszakban pedig adventi koszorút, sőt mikulásjelmezt is – közölte a vasúttársaság kommunikációs igazgatósága.

A MÁV-START új adatbázis-kezelési rendszert vezetett be novemberben: a jegyvizsgálók, pénztárosok mobilkészülékén lévő alkalmazásban képpel együtt azonnal rögzíthetők a megtalált értékek, ezzel segítve a gyorsabb és könnyebb beazonosítást.

A talált tárgyakkal kapcsolatos adatokat tavaly november óta rögzítik a munkavállalók szolgálati okostelefonján is elérhető alkalmazás adatbázisába, ennek köszönhetően valamennyi hozzáféréssel rendelkező szolgálati helyen, például a pénztárosok és jegyvizsgálók is azonnal nyilvántartásba tudják venni a talált tárgyakat – írta a MÁV.

HIRDETÉS

Az információkhoz a Mávdirekt is rögtön hozzáfér, így a telefonon érdeklődő utasok, gyors és pontos tájékoztatást kaphatnak.

Az új adatbázisba már fényképeket is fel lehet tölteni, ezzel a tárgyak beazonosítása jelentősen leegyszerűsödik. A vasúttársaság bízik benne, hogy a fejlesztésnek köszönhetően több elhagyott érték talál vissza jogos tulajdonosához.

Műfogsor és hegedű a bécsi talált tárgyak osztályán | Magyar Hang

Az adatbázisban szép számmal szerepelnek táskák, iratok, pénztárcák, kulcsok, ruhanemű, műszaki cikkek (laptop, telefon), de akadnak hangszerek (gitár, ukulele, hegedű, nagybőgő), sporteszközök (gördeszka, hokiütő, jógamatrac, roller, íjfelszerelés), vagy épp jegygyűrű, babakocsi, műláb, petróleumlámpa búra, szintező állvány.

A 2019-es év végi ünnepi időszakban több adventi koszorú, műfenyő, egy rókaszőrme, és ráadásnak egy mikulásjelmez is bekerült az elveszített tárgyak közé.

A Mávdirekt munkatársainál már javítás alatt álló érettségi dolgozat, doktori disszertáció, szakdolgozat után is érdeklődtek a telefonálók. A legkülönlegesebbnek mindig az elveszített állatok számítanak: az utasok kerestek már hűtőtáskában a vonaton felejtett kígyót vagy otthonról elkóborolt kutyát is.

HIRDETÉS

Ha az elveszett tárgy, bankkártya vagy okmány tulajdonosa név szerint azonosítható, a munkatársak eljuttatják a bankkártya-kibocsátónak, a megtalált személyes okmányokat pedig az azt kiállító hatóságnak (okmányiroda, NEAK stb.) – közölte a MÁV.

Az egyéb talált tárgyat az adott szolgálati hely, állomás kijelölt helyiségében általában 90 napig őrzik.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,972lájkolóTetszik
3,644követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek