HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megtarthatja ...

Megtarthatja várbeli lakását Bayer Zsolt

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nincs jelenleg olyan szándéka az I. kerületi önkormányzatnak, hogy szerződést bontson Bayer Zsolttal – derült ki V. Naszályi Márta 444-nek adott interjújából. A Magyar Nemzet néven megjelenő napilap publicistája jelenleg egy 48 négyzetméteres önkormányzati lakást bérel a Várban 32 ezer forintért.

Az új polgármester szerint azt viszont „látni kell, hogy mondjuk például a költségelvű lakbérekkel kapcsolatban törvényi kötelezettség, hogy minden évben felül legyen vizsgálva, hogy valójában mennyi az önkormányzat költsége a bérlakásaira, és a költségelvű lakbért minden évben korrigálni kell annak alapján, hogy mennyi a valós költség. Mert hiszen a költségelvű azt jelenti, hogy annyit fizetsz nekünk a lakásért, amennyibe nekünk kerül az, hogy fenntartjuk.” A költségelvű lakást bérlő ma 425 forint plusz áfát fizet négyzetméterenként. Arra viszont Bayernek is számítania kell V. Naszályi szerint, hogy felül lesz vizsgálva a lakása bérleti díja.

HIRDETÉS

A lap rákérdezett arra is, kiderült-e már, hogy mit vitetett el autóval a városházáról a korábbi polgármester, Nagy Gábor Tamás. A párbeszédes településvezető szerint valószínűleg könyveket, nem iratokat, de az még vizsgálat tárgyát képezi, ebből mennyi volt a sajátja, és mennyi az, amiért mondjuk az önkormányzat fizetett.

Szóba került az új parkolási rend megvalósítása is. Többlépcsős folyamat lesz ez, tervezik megkérdezni a lakosságot, de „mindenképpen változni fog a parkolási rendszer. Nyilván szabályok között mozgunk, tehát a fővárosi parkolási rendeleten belül van mozgásterünk, illetve az országos közlekedési rendészeti jogszabályokon belül, de igyekszünk egy tényleg méltányos parkolási rendszert kialakítani.”

Legyen sétáló Lánchíd? | Magyar Hang

Bár a kormány tervezi visszaépíteni a Dísz téren a volt Külügyminisztérium épületét, de V. Naszályi abban bízik, valamit azért mégis tehetnek. – A budavári önkormányzat képviselő-testülete hozott egy határozatot, mely szerint az első kerületiek nem tartanak igényt a Dísz tér 2.-re tervezett kormányzati fejlesztésre, a főpolgármester pedig nyitott arra, hogy tárjuk a kormány elé, hogy van még egy dolog, amit nem akarnak a budapestiek – mondta a politikus. Szerinte továbbá ha megkezdődik a Lánchíd felújítása, kiderülhet: sokkal jobb az, ha ott nem járnak autók. V. Naszályi szerint lakhatóbbá válik majd a Fő utca, az Attila út és a Mészáros utca is.

HIRDETÉS

A polgármester arról is beszélt, hogy egy egész jogi stáb vizsgálja a korábban kötött szerződéseket. Vannak olyan esetek, ahol komoly jogsértést találtak, az önkormányzat megkárosítását.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,924lájkolóTetszik
3,179követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek