Megtarthatja várbeli lakását Bayer Zsolt

Megtarthatja várbeli lakását Bayer Zsolt

Bayer Zsolt a Civil Összefogás Fórum egyik rendezvényén a budapesti Szent Margit Gimnáziumban 2016. március 14-én (Fotó: Elekes Andor/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nincs jelenleg olyan szándéka az I. kerületi önkormányzatnak, hogy szerződést bontson Bayer Zsolttal – derült ki V. Naszályi Márta 444-nek adott interjújából. A Magyar Nemzet néven megjelenő napilap publicistája jelenleg egy 48 négyzetméteres önkormányzati lakást bérel a Várban 32 ezer forintért.

Az új polgármester szerint azt viszont „látni kell, hogy mondjuk például a költségelvű lakbérekkel kapcsolatban törvényi kötelezettség, hogy minden évben felül legyen vizsgálva, hogy valójában mennyi az önkormányzat költsége a bérlakásaira, és a költségelvű lakbért minden évben korrigálni kell annak alapján, hogy mennyi a valós költség. Mert hiszen a költségelvű azt jelenti, hogy annyit fizetsz nekünk a lakásért, amennyibe nekünk kerül az, hogy fenntartjuk.” A költségelvű lakást bérlő ma 425 forint plusz áfát fizet négyzetméterenként. Arra viszont Bayernek is számítania kell V. Naszályi szerint, hogy felül lesz vizsgálva a lakása bérleti díja.

A lap rákérdezett arra is, kiderült-e már, hogy mit vitetett el autóval a városházáról a korábbi polgármester, Nagy Gábor Tamás. A párbeszédes településvezető szerint valószínűleg könyveket, nem iratokat, de az még vizsgálat tárgyát képezi, ebből mennyi volt a sajátja, és mennyi az, amiért mondjuk az önkormányzat fizetett.

Szóba került az új parkolási rend megvalósítása is. Többlépcsős folyamat lesz ez, tervezik megkérdezni a lakosságot, de „mindenképpen változni fog a parkolási rendszer. Nyilván szabályok között mozgunk, tehát a fővárosi parkolási rendeleten belül van mozgásterünk, illetve az országos közlekedési rendészeti jogszabályokon belül, de igyekszünk egy tényleg méltányos parkolási rendszert kialakítani.”

Legyen sétáló Lánchíd? | Magyar Hang

Bár a kormány tervezi visszaépíteni a Dísz téren a volt Külügyminisztérium épületét, de V. Naszályi abban bízik, valamit azért mégis tehetnek. – A budavári önkormányzat képviselő-testülete hozott egy határozatot, mely szerint az első kerületiek nem tartanak igényt a Dísz tér 2.-re tervezett kormányzati fejlesztésre, a főpolgármester pedig nyitott arra, hogy tárjuk a kormány elé, hogy van még egy dolog, amit nem akarnak a budapestiek – mondta a politikus. Szerinte továbbá ha megkezdődik a Lánchíd felújítása, kiderülhet: sokkal jobb az, ha ott nem járnak autók. V. Naszályi szerint lakhatóbbá válik majd a Fő utca, az Attila út és a Mészáros utca is.

A polgármester arról is beszélt, hogy egy egész jogi stáb vizsgálja a korábban kötött szerződéseket. Vannak olyan esetek, ahol komoly jogsértést találtak, az önkormányzat megkárosítását.