Mellkason lőtte öccsét egy fiatal lány

Mellkason lőtte öccsét egy fiatal lány

Az ominózus fegyver a rendőrség által közreadott képen (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már az ügyészség előtt vannak az iratai egy néhány hónappal ezelőtti esetnek, amikor egy 15 éves lány fegyverrel lőtte meg 12 éves öccsét.

A rendőrség vasárnap reggeli tájékoztatójából kiderül, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kórházból még tavaly nyáron érkezett bejelentés arról, hogy egy kiskunfélegyházi nő lőtt sérüléssel vitte fiát az egészségügyi intézménybe. Az eljárás közben kiderült, hogy az egyik tanyán egy fiatal lány a nagyapja légfegyverével játszott, eközben véletlenül meghúzta az elsütőbillentyűt, és mellkason lőtte 12 éves öccsét, aki – az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint – életveszélyes sérülést szenvedett.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a 15 éves lányt gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. A fegyver tulajdonosával szemben már korábban pénzbírságot szabtak ki, mert a férfi nem a szabályok szerint tárolta azt.