HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Mit tervez az...

Mit tervez az ellenzék az egészségügyben?

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Világnézetileg sok minden választja el egymástól az ellenzéki pártokat, nem véletlenül lángolnak fel újra és újra az együttműködéssel kapcsolatos viták. A Magyar Hang hetilapban most indult sorozatunkban annak járunk utána, hogy az egyes szakterületeken miről gondolkodnak hasonlóan, és miről különbözően, már ha vannak egyáltalán kiforrott tervek. Az egyik legtöbb problémát rejtő területtel, az ellenzék slágertémájává vált egészségüggyel kezdünk. Hálapénz, várólisták, béremelés – konkrétumokra voltunk kíváncsiak, de sok szlogenválaszt kaptunk.

Pénz, pénz és pénz – nem meglepő módon az ellenzéki pártok szerint ez a kulcs az egészségügy jobbá tételéhez. Abban ugyanakkor már vannak különbségek, hogy honnan „vennék el” a szerintük szükséges összegeket, és milyen ütemben folyatnák be az ágazatba.

Ha a beszállítók perelnek, összeomolhat az ellátás | Magyar Hang

(…)

A hálapénz rendszerét is felszámolnák, és mindegyik párt a béremelésben látta ennek megoldását. A Momentum vetette csak fel, hogy a kormány tekintse korrupciónak, és kriminalizálja az intézményt. A többi párt nem ment ennyire messzire, sőt a szocialisták kifejezetten jelezték, hogy nem a szankcióban hisznek.

HIRDETÉS

(…)

Abban nincs teljes összhang – sőt, mintha néhol még teljesen kiforrott tervek sem lennének –, hogy ki legyen a fenntartója a korábban az önkormányzatok, jelenleg az állam alatt működő kórháznak. A DK, a Jobbik és az MSZP is alapvetően állami fenntartásban gondolkozna, de úgy, hogy az önkormányzatok – ha akarják – részben vagy egészben átvehessék ezt a feladatot.

Melyik párt miből finanszírozná, hogy több pénz jusson az egészségügybe? Milyen béremelésben gondolkoznak az ellenzéki erők az orvosok és szakdolgozók esetében? Azonnali fizetésemelés vagy több ütemben megvalósuló bérnövekedés? Hogyan lehetne csökkenteni a várólistákat?

A teljes összeállítást megtalálja a Magyar Hang február 14-én megjelent 2020/7. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/7. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,480követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek