HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Jön a lex Déz...

Jön a lex Dézsi: benyújtották a győri polgármester érdekében a törvénymódosítást

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Megtalálta a módját a Fidesz–KDNP, hogyan maradhat orvos Dézsi Csaba András, Győr január végén megválasztott polgármestere. Gulyás Gergely, Böröcz László, Bajkai István és Nacsa Lőrinc benyújtotta ugyanis a javaslatot az önkormányzati törvény módosítására – vette észre a Hvg.hu. Mint írják, a törvény szerint eddig a 3000 főnél nagyobb települések polgármestere csak tudományos vagy művészeti munkát folytathat, mostantól viszont lehetővé teszik az egészségügyi munkát is.

A javaslat azonban más figyelemre méltó változásokat is hoz: beleírják a törvénybe, hogy az önkormányzati képviselők a továbbiakban lehetnek állami alapítású vagy állami tulajdonú cégek felügyelőbizottságának vagy ügyvezetésének tagjai is. Ezen kívül önkormányzati cégek tagjaivá is válhatnak, ha a társaság legfőbb szerve a képviselő-testület. A javaslatot persze előbb meg kell szavaznia az Országgyűlésnek.

HIRDETÉS

A portál emlékeztet arra, hogy Győrben lassan hagyománya lesz a polgármesterre szabott törvénymódosításnak. A fideszes Borkai Zsolt nem maradhatott volna polgármester 2010-ben, ha az akkori alkotmánymódosítás a Fidesz eredeti tervei szerint megy át. Abban ugyanis a leszereléstől számított 5 évig fegyveres testület tagja nem indulhatott volna önkormányzati választáson. Borkai 2006-ban szerelt le, így gyorsan módosították a moratóriumot 3 évre.

Lex Dézsi: kisszerű, kiábrándító, fideszes | Magyar Hang

Őszintébb lenne, ha annyi lenne az érv: csak! Mert így kívánja a Párt pillanatnyi politikai érdeke. S ez ma épp elég egy törvény átírásához.

Mint ismert, Borkai Zsoltról egy „Ördög ügyvédje” nevű szivárogtató hozott nyilvánosságra intim fotókat, videókat, amelyeken szexuális aktus közben látható. A felvételek egy adriai hajókázás alkalmával készültek, amelyen győri üzletemberek társaságában vett részt. A győriek ennek ellenére is megválasztották Borkait polgármesternek, később azonban a lemondott. Ezért tartottak januárban új polgármester-választást a városban, amelyet a fideszes Dézsi Csaba András, a győri kórház osztályvezető főorvosa nyert meg.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,774lájkolóTetszik
3,173követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Túlhatalomtörvény” – Uniós eljárást sürget a magyar kormánnyal szemben a Párbeszéd

„Reméljük, az Európai Bizottság meg tudja állítani Orbán Viktor antidemokratikus hatalmi törekvéseit” – ebben bíznak az ellenzéki politikusok.

Ahogy lehet