HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Szabad Bírósá...

Szabad Bíróság! Szabad Gyöngyöspata! – Ezrek tüntettek a fővárosban

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Több ezren tüntetnek Budapesten a kormány ellen: a Szabad Bíróság! Szabad Gyöngyöspata! című demonstráció résztvevői a börtönviszonyok miatti kártérítések felfüggesztése ellen vonultak utcára.

Cikkünket frissítjük!

HIRDETÉS

A kormány képviselőinek beavatkozása a gyöngyöspatai kártérítési ügybe törvénybe ütköző, a jogállami keretek és a bíróságok függetlenségének megsértése. Orbán Viktor miniszterelnök és Horváth László képviselő a politikai haszon reményében az embereket egymás ellen fordítja, uszító propagandát folytat – írták felhívásukban a Szabad bíróság! Szabad Gyöngyöspata! címmel meghirdetett tüntetés szervezői.

A demonstrációt február 23-ára, a romák elleni sorozatgyilkosság áldozatainak emléknapjára hirdették meg: 2009-ben ezen a napon egy kisfiú és édesapja rasszista támadás áldozata lett.

Mérce – Tüntetés a szabad bíróságokért és Gyöngyöspatáért….

Tüntetés a szabad bíróságokért és Gyöngyöspatáért. Élőben a Mércén!

A tüntetés résztvevői vasárnap 13 órától gyülekeztek a Nyugati pályaudvar melletti parkolóban. A demonstrálók a Kúria érintésével vonulnak a Parlamenthez. Csemer Géza, a gyöngyöspatai roma önkormányzat elnöke Kaltenbach Jenő jogtudós, volt kisebbségi ombudsman, L. Ritók Nóra, a Igazgyöngy Alapítvány vezetője, Horgas Judit, a Liget Műhely Alapítvány képviselője, Debre Istvánné pedagógus, Iványi Gábor lelkész, Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője, Horgas Péter, a Főnix Mozgalom alapítója, Szepesházi Péter volt bíró, ügyvéd és Setét Jenő polgárjogi aktivista, az Idetartozunk Egyesület vezetője mond beszédet.

HIRDETÉS

Setét Jenő polgárjogi aktivista a Kúria előtt mondott rövid beszédet. Szavai szerint a roma és nem roma honfitársak azért gyűltek össze, hogy közösen védjék meg a bíróságok függetlenségét. – A Kúria nem cseléd és nem szolga, hanem független igazságszolgáltatási fórum. Mindenkinek tiszteletben kell tartania a döntését, akkor is, ha nem ért vele egyet. Az oka rendkívül egyszerű: senki nincs a törvény felett – jelentette ki.

Egy tíz év körüli kislány és édesapja, akik Jobbágyiból érkeztek, a béke jegyében néhány galambot engedtek el.

Most Bujdosó János zenél, egy Másik János szerzeményt ad elő.

Iványi Gábor lelkész, Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője emelkedik szólásra. Mint Puczi Bélára utalva elmondta, azt kellene most kiáltani, hogy ne féljetek cigányok, megjöttek a magyarok. Orbán Viktorra utalva elmondta, a Biblia is írja, Isten szabadítson meg az alkalmatlan és gonosz vezetőktől. Iványi szerint a nemzeti konzultáció költsége tizenötször nagyobb, mint a gyöngyöspatai romáknak megítélt, de ki nem fizetett kártérítés. Inkább költsék ezt a pénzt 15 másik szegregált iskolára.

Egy gyöngyöspatai tanuló adta el saját versét, melyet az iskolai szegregációról írt.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,992lájkolóTetszik
3,182követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Eltörlik a diplomához szükséges nyelvvizsga-kötelezettséget

Nagyjából 60 ezer idén végző hallgató esetén könnyíti meg ez a diplomaszerzés feltételeit.

Home office