HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Varga Judit v...

Varga Judit volt III/III-as ügynökkel harcol a kapcsolati erőszak ellen

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Lehel László munkájára is számít az igazságügyi miniszter. Arra a Lehel Lászlóra, aki korábban Filozófus néven jelentett paptársairól a kommunista titkosszolgálatnak.

A kapcsolati erőszak elleni küzdelemben Lehel Lászlóra, az Ökumenikus Segélyszervezet vezetőjére is számít Varga Judit – a 24.hu vette észre az igazságügyi miniszter Facebook oldalán megjelent kiírást.

HIRDETÉS

A tárcavezető kedden este azt írta, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet minden nap valóban tesz azért, hogy a bajbajutottakon segítsen. A szervezet elnök-igazgatójával, Lehel Lászlóval találkozott, akivel a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről beszéltek az áldozatsegítés terén. Az egyik fontos célkitűzésnek Varga Judit a kapcsolati erőszak elleni küzdelmet nevezte meg. A segélyszervezet a napokban indított újabb országos figyelemfelhívó kampányt a témában „A szeretet nem árt” jelmondattal.

III/III-as lelkésszel a pódiumon beszéltek arról, hogy a papokat megfigyelték | Magyar Hang

Lehel Lászlóról 2017 tavaszán derült ki, hogy Filozófus néven jelentett paptársairól a kommunista titkosszolgálatnak. Még a korábbi Magyar Nemzetben Velünk élő ügynökeink címmel jelent meg kollégánk cikke, amely az evangélikus lelkész múltjáról rántotta le a leplet. Abban közöltük Lehel hatos kartonját, amelyet a kisegyházak elleni elhárítás tisztje (III/III-1/c alosztály), Hevesi Károly rendőr őrnagy töltött ki 1983 áprilisában. A foglalkoztatás vonala rubrikába ezt írta: evangélikus egyházi reakció tevékenységének ellenőrzése. A karton alapján a rangja titkos megbízott volt, ez magasabb az egyszerű ügynöknél, vagyis a beszervezési ranglétra közepe. 

Lehel a cikk megjelenése után bujkált egy ideig, aztán a Kötőszó című evangélikus blognak adott interjúban beismerte, hogy együttműködött az állambiztonságiakkal. Lemondott a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat vezetéséről is, de ez átmenetinek bizonyult: alig másfél hónap (!) múlva a felügyelőbizottság visszahívta.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,992lájkolóTetszik
3,182követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Eltörlik a diplomához szükséges nyelvvizsga-kötelezettséget

Nagyjából 60 ezer idén végző hallgató esetén könnyíti meg ez a diplomaszerzés feltételeit.

Home office