Operatív törzs: 3366 embert ellenőriztek eddig a reptereken

Operatív törzs: 3366 embert ellenőriztek eddig a reptereken

Olaszországból hazatért utasok testhőmérsékletét mérik a milánói járat érkezése után a debreceni repülőtéren 2020. február 25-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

3366 embert ellenőriztek eddig a magyarországi reptereken, ma 266 főt – jelentette be Láng-Bognár Kinga a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs (Operatív Törzs) szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján. Világszerte 82 161 ember fertőződött meg és ebből mintegy 30 ezer gyógyult meg, Európában 510 fő érintett, közülük pedig 44-en épültek fel – ismertette a nemzetközi adatokat. Magyarország területén továbbra sincs fertőzött – hangsúlyozta.

Láng-Bognár Kinga újra felhívta a figyelmet arra, hogy egészséges embernek nem kell szájmaszkot viselni. Hangsúlyozta, hogy a büntetés-végrehajtásban folyamatos a termelés, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ el is kezdte a kiszállítást a patikákba.

Kérdésre válaszolva arról beszélt, hogy az Operatív Törzs semmilyen korlátozást sem tervez egyelőre nyilvános rendezvények lemondásával, vagy például uszodák bezárásával kapcsolatban.

Az esetleges áruhiánnyal kapcsolatos kérdésre válaszolva azt mondta a szóvivő, hogy az nem tartozik az ő kompetenciájukba, információi szerint az Innovációs és Technológiai Minisztérium fog erről sajtótájékoztatót tartani.

Azzal kapcsolatban, hogy Gulyás Gergely a délelőtti Kormányinfón azt mondta, hogy ha a háziorvosoknak védőfelszerelésre lenne szükségük, akkor forduljanak az operatív törzshöz, Láng-Bognár Kinga azt mondta, hogy a háziorvosok ellátását nem a törzs folytatja le.