HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hódmezővásárh...

Hódmezővásárhely: Egy Land Rovert és egy éjjellátó készüléket is vett a veszteséges önkormányzati cég

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Átvilágította a városi cégeket a Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal, amelynek eredményéről a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata Facebook oldalán két hírben számolt be.

Eszerint a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Nonprofit Zrt. (HMSZ) egy volt dolgozója 2,9 millió forintos áron jutott a szervezet luxusterepjárójához, s most 6,5 millió forintért árulja.

Az autó minőségét mutatja, hogy a Land Rover terepjárót a gyártó honlapján a következő szövegel hirdeti. „A világ legfényűzőbb szabadidőjárműve a kifinomultság, az eredendő terepalkalmasság és ihletett formaterv kiemelkedő szintjét kínálja, a kategóriából kiemelkedő technológiai fejlettség mellett.”

Az önkormányzat az ügy kapcsán felteszi a kérdést, annak a HMSZ-nek, amely 2017-2019 között 300 millió forint veszteséget termelt, vajon miért kellett luxusautókat vásárolni, illetve közli, hogy az ügyben feljelentést kívánnak tenni.

Az átvilágítás másik eredménye, hogy kiderült, az előző években vásárolt vagyontárgyakra vonatkozó dokumentumok egy része hiányzik, illetve hogy több eszközt nem találnak. Ez utóbbiak közül a legdrágább egy éjjellátó készülék volt. Azt azonban nem tudni, vajon miért volt szüksége a szervezetnek a készülékre.

A Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Nonprofit Zrt. (HMSZ) egy ötven millió forintos, három éves megbízást is kötött egy céggel (ez durván majdnem másfél millió forint havonta), a Klauzál utcai telephely őrzésére. Ezen a területen kukákat és úti-sót tároltnak.

„Vagyis emberek álldogáltak üres kukák és út szórására alkalmas só mellett, és őrizték azt” – a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata. Hozzátették: ugyan korábban az őrzési díj csökkentésre került, de ez még így sem volt arányban az ott őrzött értékekkel, így ezt a szerződést a cég megszüntette.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,079lájkolóTetszik
3,820követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kubatov Gábor mozgósítani akar, méghozzá az online térben

A Fidesz pártigazgatója szerint minden háztömbben kell lennie valakinek, akiről tudják, hogy ő a fideszes.