A Nat elleni tüntetés is elmarad

A Nat elleni tüntetés is elmarad

Pedagógusok tüntetése Budapesten 2019. november 30-án. (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elmarad a módosított Nemzeti alaptanterv (Nat) bevezetése ellen meghirdetett március 15-i tüntetés – tudta meg a Hvg.hu a szervezőktől. Tarnay Kristóf, az Alternatív Diákközpontú Oktatásért Mozgalom kommunikációs alelnöke azt mondta, miután a koronavírus terjedésének veszélye miatt az operatív törzs javaslatára lefújták az állami rendezvényt, úgy érezték, számukra is ez a felelős döntés. Erről egyeztettek a szakszervezetekkel és más civil szervezetekkel is. A tiltakozást később megtartanák, de a járványveszély miatt egyelőre nem tudott új időpontot mondani.

A szervezet később közleményben tudatta: addig is, amíg nem lesz új tüntetési időpont, számos oktatással foglalkozó civil-, szakmai-, és szakszervezettel egyeztetve jogi, szimbolikus és nyomásgyakorló lépésekre, valamint online kampányra is készülnek, amelyek kapcsán a konkrétumokat március 15-én fogják bejelenteni.

Az operatív törzs javaslatának megfelelően Karácsony Gergely főpolgármester már szombaton bejelentette, hogy nem lesznek megtartva a budapesti március 15-i ünnepségek. Az ellenzéki pártok is bejelentették, hogy lefújják a „Hol a szabadság, ott van a haza!” című közös március 15-i megemlékezésüket.