HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Már lehet mag...

Már lehet magánúton is koronavírus-tesztet kérni, ára 31 ezer forint

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Két napja mégis lehet magánúton is korona vírus tesztet végeztetni. A mintavétel háromezer forint, a további vizsgálatokért, leletezésért huszonnyolcezer forintot kérnek el, a kiszállás díja tizenötezer forint – írta az Mfor.hu.

A Dél-Pesti Centrumkórházban csak akkor végeznek koronavírus-tesztet, ha azt az orvosok indokoltnak látják, egy magáncég laboratóriumaiban viszont bárki, bármikor kérheti a vírusra való szűrését. A páciens a laboratóriumtól egy napon belül megkapja az eredményt.

HIRDETÉS

Itt nem kérdezzük, ki, miért szeretne tesztet csináltatni, nincsenek olyan pontok, amelyeket mérlegelnünk kéne, mint az állami rendszerben. Nagyon hamar megvan az eredmény, mindennap beszállítjuk a mintákat, azt követően 24 órán belül kiadjuk – mondta Dr. Újhelyi Eszter, a laboratórium munkatársa az Mfor.hu-nak.

Attól függően, ki hogyan tudja megoldani, a mintavétel előtt 8-12 órával szigorúan tilos enni, inni, és fogat mosni, hiszen ezektől a kórokozó felhígulhat. A laboratóriumokban, sőt a kiszálláskor is a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által kiadott Alapvető, (standard) óvó-rendszabályok összefoglalása és a CDC, valamint a WHO által kiadott tájékoztató alapján, szigorú feltételek betartása mellett történik a mintavétel.

A mintavétel 2 steril pálcával történik (orr és garat). Rendkívül érzékeny a teszt. A labor még a gyanús, tehát nehezen kimutatható eseteket is tovább küldi az NNK-ba, ahol utána hivatalosan megerősítik az eredményeket, ezzel is szeretnénk kiküszöbölni az álnegatív eredményeket – írta a portál.

HIRDETÉS

Aki nem tud vagy nem akar bemenni, kiszállást is lehet kérni, már 2-3 gépkocsival is ki tudnak menni, benne olyan személyzettel, aki infektológiában jártas.

Arra a kérdésünkre, hogy eddig hány ember vette igénybe a szolgáltatást, azt a választ kaptuk, hogy még olyan kevés ideje működik a magán korona teszt, hogy csak később lesznek statisztikák. Az érdeklődés nagy, leginkább olyanok keresik őket, akik külföldön jártak, vagy a munkahelyük, iskolájuk ragaszkodna valamilyen eredményhez.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,245lájkolóTetszik
3,150követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek