HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kincses Gyula...

Kincses Gyula: Lakossági fegyelem nélkül teljesen mindegy, mennyi lélegeztetőgép van

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A járvány terjedését alapvetően nem orvosi, hanem a lakosságot érintő korlátozó intézkedésekkel lehet elérni. Ez kell ahhoz, hogy ne dőljön rá az egészségügyre olyan dinamikával a járvány kirobbanása, mint például Olaszországban, hanem egy sokkal elnyújtottabb, alacsonyabb csúcsterhelésű járvány legyen – mondta a 24.hu-nak Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke.

A szakember a személyek érintkezésének drasztikus csökkentését javasolja annak érdekében, hogy a rosszul szervezett, amúgy is túlterhelt rendszert hirtelen óriási terhelés érje.

– Évek óta hallani, hogy az egészségügyi rendszert akkor fenyegeti igazán az összeomlás veszélye, ha egy nagyobb, hosszan tartó válsághelyzettel kell szembenéznie, éppen olyannal, mint amilyen most a koronavírus. Kincses Gyula szerint az egészségügy valós teljesítménye eggyel jobb, mint amilyen a közmegítélés. De az igaz, hogy az ellátórendszer szerkezetének átalakítása késik, és ennyi intézmény ennyi helyen nem látható el a kor színvonalának megfelelő szükséges erőforrással, eszközzel. Jobb szervezéssel, belső humánerőforrás-struktúrával, megerősített alapellátással, centrumokra épített kórházi rendszerrel ugyanebből a kapacitásból is nagyobb ellátásbiztonságot lehetne adni – magyarázta a portálnak Kincses Gyula.

Hozzátette azt is: nem ismerik a kormányzati szándékokat, de legutóbb már azt mondta az operatív törzs, hogy valóban kapacitásátrendeződések lesznek, és személyek átvezénylése várható. Vagyis beindulni látszik azoknak a járványügyi intézkedéseknek az ellátásszervezési oldala is, amelyek ilyenkor szükségesek 

HIRDETÉS

Kincses Gyula arról is beszélt Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárnak és a Belügyminisztériumnak a MOK-ra tett megjegyzéseivel kapcsolatban, hogy nem az számít, hogy a kommunikációs politikusok mit mondanak, jó szakmai kapcsolatuk van a Pintér Sándor vezette minisztériummal és többször egyeztetett már az országos tiszti főorvossal, valamint megnyugtatta, hogy Orbán Viktor a parlamentben megköszönte az orvoskamara javaslatait. Arról azonban elmondása szerint fogalmuk sincs, milyen szinten és hogyan vannak előkészítve az ellátórendszert érintő intézkedések, de nagyon remélik, hogy már elő vannak készítve, mert ha nincsenek, akkor azokat szerinte már csak nagyon kapkodva lehetne megtenni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,646lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek