Orbán Viktor: Hétfőtől díjmentes a közterületi parkolás

Orbán Viktor: Hétfőtől díjmentes a közterületi parkolás

Fotónk illusztráció (Fotó: Magyar Hang/Bodacz Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját – jelentette az MTI által is idézett Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint emiatt indokolt a közterületi parkolási díjak megszüntetése.

Orbán Viktor tájékoztatása szerint a kormány vasárnap a helyzet megoldása érdekében rendeletet alkotott, amely a Magyar Közlönyben még a nap folyamán megjelenik, és ennek értelmében hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon.

Nagyon nagy a kockázata, hogy a fővárosban berobban a járvány | Magyar Hang

Az összes igazolt beteg 42 százaléka budapesti, ezért az fővárosban élőket még nyomatékosabban kérte a kijárási korlátozások betartására. Az operatív törzs tájékoztatóján az is elhangzott, hogy a Normafánál, a Margit-szigeten, a Városligetben és a belvárosi Király utcában többször kellett már intézkedniük a rendőröknek, mert fiatalok összegyűltek. A Magyar Hang is küldött kérdéseket, ezúttal sem kaptunk azonban egyetlen választ sem.