HIRDETÉS
HIRDETÉS

Csütörtöktől korlátozza a belépést a Tesco az áruházaiba

Szerző: | 2020. április 08., 15:55 | Belföld

Egy nő sétál egy londoni Tesco előtt 2014. december 9-én (Fotó: Reuters/Toby Melville)

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Annyi ember tartózkodhat a koronavírus-járvány terjedése miatt a Tesco-áruházakban, ahányan biztonságosan be tudják tartani a kétméteres távolságot egymás között. Hogy ez pontosan mennyi, az az üzletek alapterületének méretétől függ – derül ki az áruházlánc közleményéből.

A vásárlószámot egy alkalmazás segítségével az üzletek bejáratánál a Tesco munkatársai követik és ellenőrzik – írja az Index.hu. A vásárlók – a más szolgáltatóknál, mint például gyógyszertáraknál, postáknál már bevált gyakorlatot követve – minden esetben az épületen kívül fognak sorban állni, a biztonságos távolság megtartásával.

Azon áruházaknál, ahol több bejárat is van, csak egyet lehet majd használni, így a belső üzletsorral is rendelkező áruházak esetében az épületben tartózkodók létszáma lesz a mérvadó. Az új intézkedés a 65 éven felettiek védelme érdekében a nekik fenntartott vásárlási időszakra is vonatkozik: 9 és 12 óra között az áruházlánc munkatársai mind a létszámot, mind az életkort ellenőrzik.

Az áruház közösségi oldalán azt kéri vásárlóktól, hogy a húsvéti ünnep előtti napokra időzített vásárlást ne közvetlenül húsvét előtt szervezzék, hanem néhány nappal korábban.

Címkék: belépés, korlátozás, koronavírus-járvány, Tesco


HIRDETÉS
Kis Magyarország Dubajban

Kis Magyarország Dubajban

Sorra módosítja a koronavírus-járvány miatt a jövő évre halasztott dubaji világkiállítás magyar pavilonjára vonatkozó szerződéseit a megvalósításért felelős Expo 2020 Nonprofit Kft.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest