Újabb nyolc magyar beteg halt meg

Újabb nyolc magyar beteg halt meg

Koronavírus idején a Szent László Kórház (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában újabb 8 beteg halt meg a koronavírus-járvány következtében – derül ki a témával kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Egyikük 48 éves volt, de többségében idős emberek az áldozatok, akik valamilyen krónikus betegségben szenvedtek. A friss adatokkal együtt itthon már 66-ra emelkedett a járvány miatti halálesetek száma.

Eközben újabb 85 embernél diagnosztizálták a fertőzést, így már 980-ra emelkedett az igazoltan koronavírusos betegek száma. Ismét többen meggyógyultak, eddig összesen 96-an távozhattak egészségesen valamelyik intézményből.

A tájékoztatóból az is kiderül, hogy eddig itthon 27 826 tesztet végeztek el.

Azt ismét megjegyzik, hogy a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Orbán Viktor miniszterelnök várhatóan délután fogja bejelenteni, hogy mi lesz a sorsa a kijárási korlátozásoknak.

Címkék: koronavírus