HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Percekig szól...

Percekig szólt a taps a székesfehérvári kórház kirúgott főigazgatójának

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!


HIRDETÉS

Percekig, állva tapsolták kollégái a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház pénteken menesztett főigazgatóját. Dr. Csernavölgyi Istvánt szerda délután egy, sebtiben összehívott főorvosi és főnővéri értekezleten – melyen a kirúgott igazgató mellett beszélt a megbízott utód is – kitüntették a kórház Szent György-emlékérmével is, ezt követte a percekig zúgó, álló taps.

Úgy tudjuk, az ezernégyszáz ágyas kórházba még bejárt a múlt hét végén Kásler Miklós szakminiszter menesztette vezető, mert rendkívül bonyolult és hosszadalmas az átadás-átvételi procedúra. A ma délutáni esemény előtt volt egy másik alkalom is – reggel háromnegyed kilenckor a kórház több száz dolgozója ment le a parkba, hogy tapssal köszönje meg a kirúgott vezető munkáját. A spontán eseményen rövid beszédek is elhangzottak. 

Mint arról már beszámoltunk, a főigazgató leváltása a város fideszes polgármesterét, Cser-Palkovics Andrást is váratlanul érintette. A városvezető a Facebook-oldalán arról írt: „A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház állami fenntartású intézmény, a minisztérium az Önkormányzatot a döntéséről nem tájékoztatta – bár ilyen jogszabályi kötelezettsége nincs is. Úgy érzem azonban, hogy a közvélemény megnyugtatását az szolgálná, ha a fenntartói intézkedést megalapozó, vagy az annak nyomán induló esetleges belső vizsgálat eredményét megismerhetnénk.”

Cser-Palkovics megnyugtatónak tartaná, ha nyilvános lenne, miért váltották le a fehérvári kórház igazgatóját | Magyar Hang

Váratlanul ért minket a hír, hogy a fenntartó állami szerv leváltotta a kórház főigazgatóját. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház állami fenntartású intézmény, a minisztérium az önkormányzatot a döntéséről nem tájékoztatta – bár ilyen jogszabályi kötelezettsége nincs is – közölte Facebook-oldalán Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere.

Csernavölgyi menesztését a helyi ellenzéki képviselők is egy Kásler Miklósnak címzett nyílt levélben ítélték el. Ebben azt írták, „vészhelyzet esetén igen nyomós indokkal szoktak intézményvezetőket leváltani, hiszen ilyenkor mindennél fontosabb a biztonság, a folytonosság, a kiszámíthatóság, a bizalom. Az Ön által a sajtóban közzétett indokok nem győzték meg a fehérváriakat, ugyanakkor felháborítónak tartjuk, hogy információink szerint nem egyeztetett a szakma helyi képviselőivel, a város közösségét pedig még annyira sem méltatta, hogy a jelen helyzetben egy személyben döntéseket hozó polgármestert előzetesen megkeresse.”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,993lájkolóTetszik
3,811követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Katasztrofális a második negyedéves GDP-adat: 13,5 százalékos zuhanás egy év alatt

A 10,7 százalékos elemzői várakozásokat jelentősen alulmúlta a magyar gazdaság teljesítménye április és június között.