HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Etikai vizsgá...

Etikai vizsgálat indul az orvos ellen, aki szerint nincs járvány, és az idősek csak a félelemtől halnak meg

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Etikai vizsgálatot kezdeményeztek Tamasi József ellen az illetékes területi szervezetnél – vette észre az Index a Magyar Orvos Kamara (MOK) honlapján. Tamasi orvosként a nyilvánosság előtt, a saját Facebook-oldalán, valamint egy, a koronavírus-járvány elleni védekezési feladatokat relativizáló Facebook-csoportban olyan kijelentéseket tesz, amely a MOK titkára, Nagy Marcell szerint „alkalmasak arra, hogy egy orvos szájából elhangozva meggyőzzék a laikusokat, azokat laikusok tényként kezeljék, ezáltal relativizálják a járvány mérséklését szolgáló kormányzati intézkedéseket”.

Tamasi József egyebek mellett arról beszélt, hogy

  • „Tudományos adatok nélkül mindenki meggyőződésévé vált, hogy ez egy súlyos betegség”
  • „először is nincs olasz és spanyol tömeges járvány” 
  • (Olaszországban) „nem nagyobb a halálozás, mint előző években”
  • „félelemtől haltak meg (Németországban) öregotthonban idősek, öregek, nem a vírus miatt”
  • „nincs járvány Szicíliában, Rómában és Dél-Olaszországban”
  • „csak a média generálta azokat a képeket (ti. katonai autók szállítják a holttesteket), amely alapján” kiderült,
  • „Olaszországban kevés krematórium van, azok alkalmazottai elmenekültek vagy sztrájkoltak, a pánikkeltés miatt” ti. ezért kell holttesteket a hadsereg segítségével elszállíttatni
  • (a koronavírus) „nem az idősekre, nem azokra az idősekre veszélyes…nem ők a veszélyeztetettek. Abba kéne már hagyni az idősek erőszakos védelmezését, bezárását, szabadságuk korlátozását… nincs igazolva!”
  • „Szerintem hatalmas tanulmányok születnek majd a pánik lélektanáról, miután mindenki felismeri, hogy a corona vírus nem rendkívüli helyzet, nem életveszély, egy az influenzától különböző, de annak károkozásánál is gyengébb szokásos éves légúti vírus”

Beadványában Nagy Marcell felhívta az etikai bizottság figyelmét, hogy a 102/2020 (IV.10) Kormány Rendelet 19. § (1) alapján a fegyelmi vagy etikai büntetés kiszabásánál súlyosbító körülményként kell figyelembe venni, ha fegyelmi vétséget a veszélyhelyzet ideje alatt követték el.

A MOK titkára az etikai bizottságtól azt várja, hogy megvizsgálják Tamasi József koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kijelentéseinek valóságtartalmát, kijelentéseinek etikai vonatkozásait, illetve azt, hogy hogyan lehet az ÁEEK (Állami Egészségügyi Ellátó Központ) nyilvántartása alapján két alapnyilvántartási száma, ezek közül milyen esetben melyiket használja.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,580lájkolóTetszik
3,459követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek