HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kérjenek bocs...

Kérjenek bocsánatot Tusktól! – követeli címlapján a legnagyobb lengyel napilap

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A legnagyobb lengyel napilap, a Fakt főszerkesztője, Kasia Kozlowska „Barátainknak, magyaroknak” című írásában arról ír, hogy a magyar kormánymédiában több helyen is hamis fotó jelent meg Donald Tusk volt lengyel miniszterelnökről, az Európai Néppárt vezetőjéről annak az egyébként szintén nem alátámasztott állításnak a bizonyítására, hogy a politikus egy olyan családból származik, amely együttműködött a náci Németországgal.

A hvg.hu cikke szerint a főszerkesztő így ír: „Ezek az írások nem kommentárok vagy szatirikus cikkek voltak. Nem olyan szerzők véleményei, akik nem értenek egyet azokkal az értékekkel, amelyeket Tusk képvisel. Semmilyen stilisztikai eszközzel nem utaltak arra, hogy ezek metaforák lennének. Valójában több meghatározó sajtótermék hazugságokat és manipulált fotókat próbált tényként bemutatni”.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A főszerkesztő az okokról ekként vélekedik: „A cél, hogy lejárasson egy bizonyos értékek mellett kiálló politikust. És hogy ellenszenvet keltsen iránta a magyar, és talán nem csak a magyar társadalom körében.”

Hamis fotóval esett neki Donald Tusknak a kormánymédia | Magyar Hang

Kasia Kozlowska ezek után azokra a dolgora tért át, amelyek összekötnek.

HIRDETÉS

„Mi, hétköznapi emberek, lengyelek és magyarok, nagyra értékeljük a közös történelmünket. Örülünk annak a szerepnek, amelyet együtt töltünk be Európában. Olyan partnerekként tekintünk egymásra, akikre mindenben lehet számítani. Ezért érdemes mindannyiunknak tudatában lenni annak, hogy egy igaztalan magyar médiatámadás egy lengyel politikus ellen a lengyel–magyar barátságot is támadja.”

Végül egy felszólítással zárja a kommentárt:

„Kedves magyar kollégák a Pestisrácok.hu-nál és az Origo.hu-nál! Ha a lengyel–magyar barátság továbbra is értéket jelent számukra, kérjenek bocsánatot a Donald Tusk családjáról írt hazugságokért. És azonnal távolítsák el ezeket a cikkeket az oldalaikról.”

HIRDETÉS

A kormánymédia akcióját egyébként az váltotta ki, hogy Donald Tusk a Spiegelnek azt nyilatkozta, hogy Carl Schmitt nagyon büszke lenne Orbán Viktorra. Az Európai Néppárt elnöke ezzel arra utalt, hogy a magyar jogalkotást a náci hatalomgyakorlás jogi hátterét megalapozó szakember is elismerné.

Ezek után a kormánypárti média a Magyar Nemzettől kezdve a Pesti Srácokig lehozott egy fotót, amelyen állításuk szerint Tusk nagyapja látható. Csakhogy a fotón látható sofőr egyenruhája alapján az SS tagja, márpedig 1939-ben egy lengyel állampolgár annak aligha lehetett a tagja.

Lehet-e szuverén Orbán Viktor? | Magyar Hang

„Biztos vagyok abban, hogy Carl Schmitt nagyon büszke lenne Orbán Viktorra” – a múlt héten Donald Tusknak ez a túlhatalomtörvénnyel kapcsolatos, kétségkívül találó mondata kiütötte a biztosítékot a Fidesz vezetőségében. A kormánypropagandában válaszként megszülető primitív és balfék rágalmazási kísérlet (a Pesti Srácok vádjait Tusk náci nagypapájáról gyorsan átvették a Fidesz-médiumok) viszonylag gyorsan összeomlott.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,953lájkolóTetszik
3,640követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Egymilliós bírságot kapott Hadházy Ákos

Az adatvédelmi hatóság büntette az európai ügyészség melletti aláírásgyűjtéssel összefüggésben.