Orbán Viktor a Facebookon reklámozta a környezetszennyező Mészáros-céget

Orbán Viktor a Facebookon reklámozta a környezetszennyező Mészáros-céget

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc a visontai búzafeldolgozó átadásán, 2019 februárjában. Forrás: a miniszterelnök Facebook-oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Átlátszó múlt heti híre szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság április 9-ei határozata bizonyítja, hogy valóban a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Viresol Kft. okozta a korábban szintén a felcsúti oligarchához kapcsolható mátrai erőmű technológiai víztározójának szennyezését. Ez utóbbit azóta már 17 milliárd forintért megvásárolta a vállalkozótól az állam.

A portál tavaly novemberi cikkét követően a miniszterelnök jó barátja még perrel fenyegetőzött, de úgy tűnik, a katasztrófavédelem határozata mást mutat, mint amit Mészárosék állítanak.

A dolog érdekessége, hogy a szennyező Viresol Kft. visontai üzemének – amely most érintett a szennyezésben – tavalyi átadásán maga Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett és erről Facebook-oldalán egy képsorozatban be is számolt, valamint még arra is vette a fáradtságot, hogy egy külön Facebook-bejegyzésben reklámozza is a vállalatot az immár egymilliós (akkor még alacsonyabb, de már sok százezres) Facebook-közönségének.

https://www.facebook.com/orbanviktor/posts/10156834246716093:0