HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Beperli a KDN...

Beperli a KDNP a Népszavát egy Jézust ábrázoló karikatúra miatt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-helyettese személyiségi jogi pert indít az alaptörvény és a polgári törvénykönyv alapján a Népszava szerintük Jézust gúnyoló karikatúrája és szövege miatt. Közben egykori KDNP-tag Lukácsi Katalin szerint a Népszavában megjelent karikatúra nem Krisztust gúnyolja, hanem Müller Cecíliát.

Vejkey Imre, a kisebbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese csütörtöki tájékoztatóján azt mondta: az alaptörvény rögzíti a véleménynyilvánítási- és a sajtószabadságot, de egyidejűleg azt is, hogy ezek gyakorlása nem irányulhat bizonyos közösségek, többek között a vallási közösségek méltóságának a megsértésére. Márpedig itt ez történt – értékelt a KDNP-s politikus, aki úgy fogalmazott: a napilag Jézust gúnyoló karikatúrája „a sötét oldal gyűlöletének a megnyilvánulása”. Hozzátette: nemcsak a keresztényeket és keresztyéneket, hanem minden jóérzésű embert megbotránkoztat és sért az a blaszfémikus karikatúra és szöveg, amely az újságban megjelent.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelte: a karikatúra célja egyrészt az, hogy kigúnyolják Jézus Krisztust, másrészről pedig provokálni akarják a jóérzésű embereket, és gyűlöletet próbálnak szítani. Vejkey Imre szerint nem maradhatnak csendben, és nem lehetnek közömbösek. Jelezte: ő maga is aláírta az ügyben indított petíciót, és erre kért minél többeket.

Úgy fogalmazott: a szabadság, a felelősség, az emberi méltóság hármasa nem választható el egymástól. Az ember szabadságához és méltóságához az is hozzátartozik, hogy a hitét és a vallását tiszteletben tartsák – jelentette ki a kormánypárti politikus.

HIRDETÉS

Pápai Gábor, a napilap karikaturistája a megfeszített Jézus Krisztus mellett Müller Cecília országos tiszti főorvost ábrázolta azzal a szöveggel, hogy alapbetegsége függőséget okozott.

Az egykori KDNP-tag Lukácsi Katalin szerint a Népszavában megjelent karikatúra nem Krisztust gúnyolja, mivel – írta – áldozati szerepben van megjelenítve. Az aktivistaként ismert Lukácsi Katalin a közösségi oldalán található bejegyzése szerint a rajz Müller Cecíliát, méginkább a kormány „tájékoztatási” gyakorlatát figurázza ki, amikor alapbetegségeket aggaszt olyan elhunytra is, akinek nem volt alapbetegsége.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,952lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Koronavírus: Körbe zárt minket a fertőzés? – Napról-napra romlik a helyzet a térségben

Újra megdőlt a napi fertőzésrekord Romániában és Bulgáriában, de Szlovákiában és Szerbiában is aggasztóan sok az új koronavírusos.