HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Titkolja az E...

Titkolja az Emmi, mi alapján döntöttek a kórházi ágyak felszabadítása mellett

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Szél Bernadett szerette volna megtudni, pontosan milyen számításokra, intézkedési tervekre alapozták itthon a kórházi ágyak kiürítését a koronavírus-járványra hivatkozva, ám az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) megtagadta a válaszadást.

– Ez botrány! – ezt közölte Szél Bernadett annak kapcsán, hogy hiába kért, nem kapott válaszokat az Emmitől a kórházi ágyak felszabadításáról. A független országgyűlési képviselő azt kérte, küldjék meg neki a fekvőbetegeket fogadó hazai gyógyító intézmények közfinanszírozott ágyai 60 százalékának felszabadítását előíró miniszteri utasítást, az ennek alapjául szolgáló komplex intézkedési tervet és annak döntés-előkészítő anyagait. Kifejezetten kérte azokat a számításokat és becsléseket, amelyek a 60 százalékos ágyfelszabadítás indokoltságát támasztják alá.

Kásler Miklós: Igaz történetekkel tetszett szórakoztatni a parlamentet | Magyar Hang

A minisztérium ugyanakkor – mint Szél Bernadett közölte – megtagadta a választ. Azt írták, hogy a kért adatok kiadása szerintük veszélyeztetné „a közfeladatot ellátó szerv törvényes működési rendjét vagy feladat- és hatáskörének illetéktelen külső befolyástól mentes ellátását”.

A politikus arra is kíváncsi volt, hogy mennyi máshol nem ellátható, át nem helyezhető és otthon nem gondozható beteggel számolt a kormány a 60 százalékos arány meghatározásánál. Véleménye szerint ha tudnak erre felmérést mutatni, akkor látni lehet, „az ágykiürítéseknél semmilyen garancia nem volt arra, hogy nem küldik haza a máshol nem ellátható betegeket”.

HIRDETÉS

A válaszok hiányában Szél Bernadett pert indít.

Korábban egymást érték a sajtóban az olyan hírek, amikor családtagok nyilatkoztak arról, hogy idős, beteg, ápolásra szoruló családtagjukat ezentúl nekik kell ellátniuk. Orbán Viktor miniszterelnök és később Müller Cecília országos tiszti főorvos is azzal reagált, hogy orvosi és nem politikai döntés született.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,973lájkolóTetszik
3,645követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A Dél-kaliforniai Egyetem is ajtót mutatott John Wayne-nek

Rasszista és homofób megjegyzései miatt az archívumba kerül a western egyik legismertebb színészének életét és munkásságát bemutató kiállítása.