Negyedszázados születésnapját még megélte, most bezár az utazási iroda

Negyedszázados születésnapját még megélte, most bezár az utazási iroda

Ilyen üres a tengerpart a kaliforniai Venturában a koronavírus-járvány idején, 2020. április 7-én (Fotó: Lengyel Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Befejezi működését a Robinson Tours utazási iroda. A 25 éve a piacon lévő, 80 alkalmazottat foglalkoztató iroda szombaton a honlapján jelentette be, hogy a járvány miatt „leteszi a lantot”.

A közlemény szerint negyed század és több százezer kiszolgált vendég után lezárnak egy korszakot, miután a koronavírus-járvány miatt eddig még nem tapasztalt utazási, és egyéb korlátozások léptek életbe világszerte. Határokat zártak le, leállt a légi forgalom, bezártak a szállodák, éttermek, múzeumok és a hétköznapi élet is korlátok közé szorult.

A tájékoztatás szerint az utasoknak az út lemondása esetén 14 napon belül kell visszakapniuk a befizetett összeget. Ezt idáig minden esetben betartotta az iroda, így volt ez 2020 januárjában is, amikor több száz utas előlegét kellett visszafizetniük a hajnani járatok törlései miatt.

A világ egyik utolsó járványmentes helyén éltek, véget ért a paradicsomi utazás | Magyar Hang

De nemcsak a lemondott utak miatt kellet bezárniuk, hanem azért is, mert nem nagyon volt érdeklődés az általuk meghirdetett új utak iránt, illetve a bizonytalan járványhelyzet miatt nem lehet tudni, mikor áll vissza a világ, illetve az iroda normál működése.

Miután a cég vagyoni biztosítása 380 millió forintra szól, és egyetlen utasuk sincs külföldön, az összeg teljes mértékben fedezi az utasoknak visszajáró összegeket.