HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Közel 300 mil...

Közel 300 milliót kapott Matolcsy fiának cége a kormánytól

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Matolcsy György jegybankelnök fiához, Matolcsy Ádámhoz köthető Balaton Bútor 574 milliós beruházása 287 millió forintot meghaladó állami támogatást kapott – írta a HVG.hu.

Mindez azután derült ki, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter a versenyképességi programot támogató okiratot adott át csütörtökön három vállalat vezetőjének. A kormány „az uniós korlátozások feloldását kihasználva jelentősen emeli a beruházások támogatási arányát. Ha a magyar cégek megragadják a rendkívüli lehetőséget, az átalakuló versenyhelyzet nyerteseivé válhatnak” – fejtette ki a politikus.

A Balaton Bútor külföldi értékesítésének összege 2017-ben nem érte el a 600 milliót, egy évre rá viszont már 725 millió forint volt. A veszprémi cég éves árbevétele már közelíti az 1,7 milliárd forintot. Veszprém fideszes országgyűlési képviselője, Ovádi Péter a helyszínen köszönte meg a kormánynak, hogy ilyen gyorsan döntött a támogatásról.

A Pek-Snack Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ugyancsak vállalt 574 milliós beruházást, amire több mint 287 milliós támogatást ítéltek meg.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,963lájkolóTetszik
3,641követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek