HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Virtuális bék...

Virtuális békemenetet hirdet a CÖF

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Liget Projekt megmentése érdekében tervez „virtuális békemenetet” az államilag jól tartott Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA). A honlapjukon idézték fel, hogy a Fővárosi Önkormányzat Képviselőtestülete már az alakuló ülésen kifejtette, nem ért egyet azokkal a ligetbéli beruházásokkal, amiknek a kivitelezése érdemben nem kezdődött el.

Az új önkormányzat különösen nem értett egyet az Új Nemzeti Galéria megépítésével, helyette inkább zöldfelületeket javasolt. A CÖF-CÖKA szerint „ez a döntés a Liget projekt leállítását, a nyugati világ legjelentősebb kulturális fejlesztését magába foglaló beruházás folytatásának ellehetetlenítését jelenti.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Miután kedd délután a a főváros online lakossági fórumot szervez az ügyben, a CÖF-CÖKA arra buzdít, hogy minél többen kapcsolódjanak rá a beszélgetésre. „Mostanában a járványhelyzet miatt nincs lehetőség Békemenet megtartására, ezért kérjük, tekintsenek a holnapi online lakossági fórumra úgy, mint egy virtuális Békemenetre az eredeti Liget Projekt megmentése érdekében” – vetette fel a szervezet.

A CÖF annyira számít civilnek, hogy 2018-ban például 185 milliós támogatást kapott, ami a szervezet évi összes bevételét jelentette. Ebből ötvenmillió jött a Fidesz pártalapítványától, 2,1 millió a személyi jövedelemadó 1 százalékos felajánlásaiból, 133 millió pedig magánszemélyektől. A Magyar Villamos Művektől 2016-ban egyenesen 508 milliót zsebelhettek be. Csizmadia László akkor azzal lőtt vissza, hogy de ők bezzeg nem fogadnak el külföldi pénzeket. A félmilliárdból 433 millió forint négy darab kisfilmre ment el, amiket egy Fidesz-közeli cég gyártott, és a TV2 sugárzott.

HIRDETÉS

A HVG 360 idén írta meg: hét év alatt ugyan a háromszorosára emelkedtek Magyarországon a civil szervezetek bevételei, az állami támogatások nagy része viszont az Orbán-kedvenc csoportosulásoknak, valamint népesedéspolitikai egyesületeknek megy. Érdekes volt az is, hogy idén egyenesen a CÖF-CÖKA büszkélkedett el azzal egy imareggeli keretében, hogy az idei 7,7-ről jövőre 9,2 milliárdra nő a civil szervezetek közvetlen költségvetési támogatása. A Falusi Civil Alap további ötmilliárdos pluszforrásáról az eseményen Szalay-Bobrovniczky Vince számolt be.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,994lájkolóTetszik
3,652követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek