HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kásler Miklós...

Kásler Miklós: Nem lehet azt mondani, hogy bárkit bármiféle hátrány ért volna a járvány idején – videóval

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Magyarország szinte az egyetlen ország volt, amely azonnal komolyan vette az Egészségügyi Világszervezet (WHO) január 24-i figyelmeztetését a koronavírus-járvány veszélyéről – fogalmazott Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Miniszteri Percek című sorozatának harmadik részében a Facebookon. – Január 25-én elindultak az előkészületek itthon, és más országokkal szemben nálunk a megfelelő időben a megfelelő intézkedéseket tették, ennek eredményeként a koronavírus-járvány „rendkívül kedvezően alakult”.

Kásler Miklós: „Nincs a kormányon támadási felület” – videóval

Ehhez a miniszter szerint kellett a járványok történetének, természetének ismerete, illetve a legkorszerűbb módszerek kritikai elemzése. – A „rendkívül kedvező járványparaméterek” mellett Magyarországon „a halálozás össz-száma lényegesen alatta maradt az elmúlt évek halálozási számainak”, így nem lehet azt mondani, hogy „bárkit bármiféle hátrány ért volna”. Minden ami ezen kívül van, „az szómágia és számháború” – mondta Kásler Miklós.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A miniszter ezzel nyilvánvalóan a személyét ért kritikákra célzott, amelyek szerint vállalnia kell a felelősséget az egészségügyben a járvány idején kialakult helyzetért. Mint ismert, a vírus elleni védekezés részeként a tárcavezető utasítást adott a kórházi ágyak jelentős részének felszabadítására. Kásler Miklós ugyan később arról beszélt, hogy a kórházigazgatók felelőssége volt a kiürítés, ilyen utasítást ő nem adott. Állítását azonban az általa kiadott levél cáfolta meg. Az ágyak felszabadítása során nagyon sok olyan beteget küldtek haza, akinek ellátását csak kórházi körülmények között lehetett volna megfelelően végezni.

A trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulójára emlékezve a miniszter kifejtette, a magyarságra az ősök, a hagyományok tisztelete, és a nagyon sok gyökerű kultúra volt a jellemző. – Ez különböztetett meg bennünket nagyon sok körülöttünk lévő ország, nemzet és populáció kultúrájától és hagyományától. A hitünk, az életszemléletünk lehetővé tették azt, hogy a magyarság mindig túljutott a nehézségeken. Sokszor olyan helyzetekből állt fel, amikor erre szinte semmilyen remény nem volt – fogalmazott a tárcavezető.

HIRDETÉS

Kásler Miklós szerint „Trianon pillanatában” is úgy tűnt, hogy életképtelenné tették az országot, a magyarság mégis bizonyította az életképességét, „egészen brutális szellemi választ adott”. A miniszter a tudomány felvirágzását, az első Nobel-díjakat, Bartók, Kodály és Dohnányi zenéjét, a magyar irodalom kibomlását, és a kimagasló sporteredményeket említette. Szólt az „első futball világbajnokságon elért második helyről”, ami talán csak nyelvbotlás volt, hiszen a magyar válogatott az 1938-as párizsi tornán lett ezüstérmes, ez azonban már a harmadik volt a világbajnokságok sorában, de Kásler Miklós nyilván úgy értette, hogy az Aranycsapat 1954-es második helyét megelőző első ezüstérem. Hozzátette, a Trianon után felnőtt edzői réteg volt a második világháborút követő sportsikerek letéteményese.

– Trianon a magyarság történelmének szerencsétlen mozzanata. Mára eljutottunk azonban oda, hogy „a virtuális nemzetegyesítés előrehaladott állapotban van” – mondta a miniszter, aki elárulta: „Bizakodva tekintek a jövőbe”.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,978lájkolóTetszik
3,651követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Belefáradt: Szűcs Tamás lemond a PDSZ éléről

Az érdekképviseleti vezető azt írta, a rengeteg munka felőröli azokat, akik tenni akarnak, akik munkájukat, energiájukat ölik abba az ügybe, amiben hisznek.