HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Népszava: Orb...

Népszava: Orbán Viktor nem Rogán-Gaál Cecíliát, hanem Lázár Jánost akarja a teniszszövetség élére

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) már több mint két és fél éve komoly gondokkal küzd, 3,8 milliárd forintnyi tartozást halmozott fel, ennek köszönhetően már a kormánypártok számára is kellemetlen a sportszövetséget irányító fideszes országgyűlési képviselő, Szűcs Lajos.

A kormány hajlandó ugyan a konszolidációra kért 3,5 milliárd forintot biztosítani, ennek feltétele azonban Szűcs Lajos távozása. Nagy változást mégsem szeretnének, jobbnak tartanák, ha továbbra is fideszes politikus vezetné a szövetséget, a személye azonban még nem dőlt el. Korábban a 24.hu-ra hivatkozva megírtuk, hogy Rogán-Gaál Cecília, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal volt felesége is lehet a befutó. A Népszava most azt írja, Lázár János, a Miniszterelnökséget korábban vezető miniszter válthatja Szűcs Lajost.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
24.hu: Teniszszövetségi vezető lehet Rogán-Gaál Cecília

Az MTSZ június 12-i közgyűlésén kell új elnököt és elnökséget választaniuk a küldötteknek. A megújulást szorgalmazók, a Tiszta Tenisz, a Vidéki Tenisz és a Teniszezők a Teniszezőkért képviselői szombaton egyeztettek egymással, majd kiadtak egy közös szakmai nyilatkozatot. Megállapodásuk szerint, mivel eddig még senki sem jelöltette magát hivatalosan az MTSZ elnöki pozíciójára, Bardóczky Kornél, korábbi Davis Kupa-játékos elnöki ambícióit támogatják majd.

A lap információi szerint azért a nyilatkozatot kiadók nem fognak elzárkózni az elől sem, ha a közeljövőben olyan elnökjelölt merül fel, aki a gazdasági és politikai életben otthonosabban mozog, emellett pedig garantálja személyi és szervezeti szempontból a változást, illetve elfogadja azt a szakmai irányt, amelyet megfogalmaztak a nyilatkozatot kiadó szakmai csoportok.

HIRDETÉS

A sportolói múlt és a szakmaiság ugyanakkor semmire sem garancia, hiszen a Népszava úgy tudja, Orbán Viktor miniszterelnök Lázár Jánosra, a Miniszterelnökséget korábban vezető miniszterre, jelenleg a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztosra bízná a szövetség vezetését.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,955lájkolóTetszik
3,641követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kaleta-ügy: Soron kívüli nemzetbiztonsági átvilágítást sürgetnek a külszolgálatosoknak

A nemzetbiztonsági bizottság jelenlegi és korábbi elnöke is megszólalt a pedofil képek miatt elítélt volt diplomata ügyében.