4500 egészségügyi dolgozót szűr le a Szegedi Tudományegyetem

4500 egészségügyi dolgozót szűr le a Szegedi Tudományegyetem

Koronavírus-minták teszteléséhez készül egy munkatárs a Nemzeti Népegészségügyi Központban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megkezdte hétfőtől a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a munkatársainak az ingyenes koronavírus-szűrését.

Mint írták, minden, az SZTE-n dolgozó egészségügyi és az egészségügyben dolgozó munkatárs részére COVID szűrést (koronavírus PCR) és COVID-19 fertőzés lezajlását mutató tesztet (koronavírus immunglobulin mérést) biztosít a Szegedi Tudományegyetem és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ. Az elkövetkező két hétben mintegy 4500 dolgozó szűrését végzik el, köztük az orvosok, az ápolók, a szakasszisztensek és a takarító személyzet vizsgálatát is.

Az egészségügyben dolgozóknak egy előre kitöltött kérdőív alapján beutalót állítanak ki, amely szükséges a mintavételhez. A vizsgálat során orr- és torokváladékot, illetve vért vesznek. A dolgozói szűrésen való részvétel minden egészségügyi munkatársnak ajánlott.