HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megvan a nemz...

Megvan a nemzeti konzultáció összes kérdése

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!


HIRDETÉS

Járvány idején az iskolás gyermeket nevelő családoknak és tanároknak legyen-e ingyenes az internet – ez az egyik kérdése a hétfőn délután megjelent új nemzeti konzultációnak. Arra is lehet válaszolni bárkinek – bármilyen szakirányú végzettség nélkül –, hogy milyen korlátozó intézkedéseket tart megfelelőnek egy vírus idején. Nem marad ki a kérdések közül Soros György sem.

13 kérdésből 11 konkrétan a koronavírus-járványról, illetve annak gazdasági hatásairól szól az új nemzeti konzultációban. A teljes kérdéssor már elérhető a kormány oldalán.

A vírussal kapcsolatban választ lehet adni például olyan, nyilvánvalóan nem laikusok döntését igénylő felvetésekre, mint hogy egy újabb járvány idején milyen korlátozó intézkedések lennének támogathatók, illetve szükséges-e fenntartani a járványügyi készültséget. Vagyis mindenki megválaszolhatja, hogy véleménye szerint egy vírus idején szükséges-e a határokat lezárni, kötelezővé tenni a maszkviselést vagy éppen ingyenessé tenni a parkolást.

Nem maradt ki a kormányoldal kommunikációjában rendre megjelenő Pesti úti idősotthon ügye sem, külön kiemelve, hogy ott több százan betegedtek meg. Azt viszont már nem említik, hogy más hasonló intézményekben mennyi volt a fertőzöttek száma. Mindenesetre a kérdés lényege, hogy meg kell-e erősíteni az idősotthonok járványügyi védelmét, bár az nem derül ki, hogy ezalatt pontosan mit értenek.

A digitális oktatásról is szó van a konzultációban, már a bevezetőben is hangsúlyozva, hogy az átállás sikeres volt. Itt egyébként egy érdemi felvetés jelenik meg: legyen-e járvány idején ingyenes az internet az iskolás gyermekeket nevelő családoknak és a tanároknak.

Szólnak kérdések arról, hogy fent kell-e tartani a járvány után is a munkahelyvédő- és teremtő programokat, a bankoknak és multiknak pedig hozzá kell-e járulniuk a jövőben is a védekezés költségeihez.

Soros György neve is megjelenik természetesen, aki „egy új tervvel állt elő”. Már a kérdés felvetése is érdekes: „Ön elutasítja Soros György tervét, mely beláthatatlanul hosszú időre eladósítaná hazának?”.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,944lájkolóTetszik
3,807követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Döcög a magyar-horvát rendőrségi együttműködés Borkai ügyében

A horvátok szerint még mindig tart a vizsgálat, a magyarok ugyanakkor azt állítják, hozzájuk nem érkezett megkeresés az ügyben.