Mi lesz Lázár Jánossal? – Elmarad a Magyar Tenisz Szövetség pénteki tisztújító közgyűlése

Mi lesz Lázár Jánossal? – Elmarad a Magyar Tenisz Szövetség pénteki tisztújító közgyűlése

Lázár János (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) hétfőn éjjel a honlapján közölte, hogy az elnökség a járványügyi korlátozások fennállása miatt hozta meg döntését. Az új időpontról a veszélyhelyzet megszüntetésének függvényében várható tájékoztatás – írja az MTI.

A tisztújító közgyűlésre azért kerül sor, mert május 13-án öt elnökségi tag – Bársony Farkas, Dudik János, Gém Péter, Molnár György és Viszló Csaba – lemondott tisztségéről. Juhász Gábor főtitkár előzőleg jelezte, hogy a szövetség pénzügyi helyzete miatt egy teljes körű pénzügyi átvilágításra volt szükség, amelyet februárban – Richter Attila akkori főtitkár lemondása után – rendelt el az elnökség. Egy független pénzügyi tanácsadó cég április 21-én készült el az átvilágítással, melynek eredményeképpen az MTSZ 3,533 milliárd forint konszolidációs kérelmet nyújtott be a kormányhoz az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül.

Májusban a Vidéki Tenisz, a Teniszezők a Teniszért, valamint a Tiszta Tenisz mozgalom közösen bejelentette, hogy Bardóczky Kornélt javasolja a – jelenleg Szűcs Lajos által vezetett – MTSZ szakmai elnökjelöltjének. Kommünikéjükben hangsúlyozták, hogy alapelvként olyan elnökjelöltet, elnökségi tagokat és vezető tisztségviselőket támogatnak, akik nem voltak részesei az elmúlt évek vezetésének és döntéshozói testületeinek.

Mint arról lapunk korábban írt, a kormánypártok számára is kellemetlen már a csődközelbe került sportszövetséget irányító fideszes országgyűlési képviselő, Szűcs Lajos személye. Ugyanakkor továbbra is azt szeretnék, ha fideszes politikus vezetné a szövetséget. A Népszava úgy tudja, Orbán Viktor jelöltje Lázár János, a Miniszterelnökséget korábban vezető miniszter, de hivatalosan erről nem született még semmilyen bejelentés. Korábban a 24.hu pedig arról írt, hogy akár Rogán-Gaál Cecília, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal volt felesége is befutó lehet.