HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nyugdíjazzák ...

Nyugdíjazzák a 46 éves „öreglányokat” a magyar honvédségtől – fotókkal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Kivonják a hadrendből a honvédség utolsó öt AN-26-os repülőgépét, az Ancsának becézett gépektől csütörtök délelőtt vettek búcsút a kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. 1974 és 76 között összesen tíz gép érkezett a Szovjetunióból (Ukrajnából), azóta összesen 47 ország 179 repülőterén fordultak meg, 83 ezer órát töltöttek a levegőben és 31 millió kilómétert repültek. A kívülről ma is csinos, belülről azért az elmúlt fél évszázad nyomait magukon viselő gépek búcsúztatásán Benkő Tibor honvédelmi miniszter is részt vett, többek között arról beszélt, ő is éppen annyi ideje áll a honvédség kötelékében, mint ezek a gépek.

Elmondta, az AN-26-osok személyzete a honvédség új eszközein fog szolgálni, egyesek már elfoglalták beosztásukat, mások átképzésen vesznek részt. A távozó, de üzemképes Ancsákat értékesíteni akarják, ennek részletei még nem ismertek – hangzott el a minisztertől. Az Antonovok „leszerelésével” kiesik a honvédség szállítókapacitása, ezt mielőbb pótolni kell, ameddig ez nem sikerül teljesen, katonáink addig bérelt kapacitásokkal oldják meg a feladatokat.

A sajtó számára is nyilvános rendezvényen a kiválasztott újságírók körülbelül félórás repülésen vehettek részt (lapunk tudósítója nem meglepő módon nem került közéjük), a 406-os Ancsát búcsúútjára két Gripen vadászgép is elkísérte.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
György Zsombor
György Zsombor
A Magyar Hang alapító főszerkesztője. Aktív pályáját 2002-ben kezdte a Magyar Nemzetnél, ahol 2015-től lapszerkesztő és a hétvégi Magazin társszerkesztője volt, 2017-től pedig az újság főszerkesztő-helyettese. Több éven át dolgozott emellett a Hír Tv hírháttér-műsorainak felelős szerkesztőjeként, műsort vezetett a Lánchíd Rádióban. Újságíróként főként a társadalmi konfliktusokkal és a válságövezetekkel foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,884lájkolóTetszik
3,798követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek