„Tíz éve még én is Orbánra szavaztam” – Interjú Fekete-Győr Andrással

„Tíz éve még én is Orbánra szavaztam” – Interjú Fekete-Győr Andrással

Fekete-Győr András a Momentum elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Momentum sosem árult zsákbamacskát a tekintetben, hogy ebben a közösségben – magamat is beleértve – vannak olyan politikusok és vannak olyan vezetők, akik nem baloldali és nem liberális nézeteket vallanak. Tíz évvel ezelőtt még én is Orbán Viktor Fideszére szavaztam, ma pedig az egyik legnagyobb ellenzéki párt vezetője vagyok – erről beszélt a Momentum elnöke a Magyar Hangnak adott interjújában.

(...)

Fekete-Győr Andrást kérdeztük annak kapcsán is, hogy felháborodáscunami indult meg feléjük a legutóbbi tisztújításuk után, amikor bekerült a párt elnökségébe az egykoron a Fideszt, sőt még a Jobbikot is megjárt Körömi Attila. Ez egyébként – mint mondta – még az elnököt is meglepte.

(...)

A pártvezető beszélt arról is, hogy Polt Pétert bűnözőnek tartja, illetve „Rogán Antalnak és Orbán Viktornak például kinéz majd egy büntetőeljárás ugyanúgy, mint adott esetben a »nemzeti« oligarcháknak is”. Ehhez természetesen kormányváltásra van szükség, amely érdekében együtt fognak működni „meghaladni kívánt politikai kultúrájú pártokkal is, azért, hogy ettől a posztkádári rendszertől megszabadítsuk az embereket”.

Hívták-e már az ALDÉ-tól, az európai liberális pártszövetségtől – amelynek tagja a Momentum is –, hogy rosszallásukat fejezzék ki az új elnökségi tagok miatt? Fekete-Győr András politikailag mennyit változott az elmúlt tíz évben? Mitől változott meg a Fideszhez fűződő viszonya? Mit tart Gyurcsány Ferenc kormányzásában káoszkormányzásnak? Le lehet-e váltani vele a mostani rendszert? Lesz-e változás a Momentumban olyan téren, hogy kevesebb hipsztertéma és több határon túli kérdés? Van-e a Momentumnak határon túli témában politikai programja? Mi lesz a Momentum szerepe 2022 után, ha az ellenzéki győzelem születik? Ha mégsem lesz kormányváltás, a Momentum képviselői szépen beülnek majd a Gyurcsány Ferenccel közös koalícióba, és hozzászürkülnek a parlamenti ellenzékhez?
A válaszokat és a teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang június 26-án megjelent 2020/26. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 26. számban? Itt megnézheti!