HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Málladozó kór...

Málladozó kórházablak előtt köszönte meg az egészségügyi dolgozók munkáját Áder János

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Az egészségügyi dolgozók és idősgondozók érdemeit méltatta a koronavírus-járvány elleni küzdelemben Áder János köztársasági elnök. Az államfő az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Semmelweis-napi ünnepségén a Szent László Kórházban tartott beszédet.

– Ennek az esztendőnek a kezdetéig sem az én, sem a gyermekeim generációja nem tapasztalta még meg, hogy egyik pillanatról a másikra hogyan változhat meg az életünk. Hogy egyik napról a másikra a korábbihoz semmiben sem hasonlító életformát kell kialakítanunk – emlékezett vissza az államfő a koronavírus-járvány kezdetére.

Áder arról is beszélt, hogy miközben a társadalom életformaváltásra kényszerült, a kórházak falai között élet-halál harc folyt egy még alig ismert ellenséggel. – Váratlan helyzetek, gyors döntések, felelősségvállalás, siker és kudarc, emberi drámák. Magukat nem kímélő orvosok, ápolók, gyógytornászok, kórházi dolgozók, asszisztensek, idősgondozók, mentősök. A mostani járvány idején minden korábbinál erősebben éltük át, hogy az egészségügyben, a betegek, idősek ápolásában dolgozók munkája mit is jelent – mondta Áder János.

Kitért arra is, hogy emellett sok egészségügyi dolgozónak idős szüleiről vagy távoktatásban tanuló gyermekeiről is gondoskodnia kellett. Az államfő köszönetet mondott nekik, a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak, és mindenkinek, aki „a frontokon szolgált az ország számos más egészségügyi intézményében”, és bár „a háború” nem ért véget, hiszen még nem áll rendelkezésre védőoltás a koronavírus ellen, az egészségügyi dolgozók „tudását, elkötelezettségét, lelkiismeretességét látva – a megszerzett tapasztalatokat is figyelembe véve – jó okunk van a bizakodásra”.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,928lájkolóTetszik
3,630követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek