Málladozó kórházablak előtt köszönte meg az egészségügyi dolgozók munkáját Áder János

Málladozó kórházablak előtt köszönte meg az egészségügyi dolgozók munkáját Áder János

Budapest, 2020. június 30. Áder János köztársasági elnök beszédet mond az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Semmelweis-napi ünnepségén a Szent László Kórház udvarán 2020. június 30-án. MTI/Illyés Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egészségügyi dolgozók és idősgondozók érdemeit méltatta a koronavírus-járvány elleni küzdelemben Áder János köztársasági elnök. Az államfő az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Semmelweis-napi ünnepségén a Szent László Kórházban tartott beszédet.

– Ennek az esztendőnek a kezdetéig sem az én, sem a gyermekeim generációja nem tapasztalta még meg, hogy egyik pillanatról a másikra hogyan változhat meg az életünk. Hogy egyik napról a másikra a korábbihoz semmiben sem hasonlító életformát kell kialakítanunk – emlékezett vissza az államfő a koronavírus-járvány kezdetére.

Áder arról is beszélt, hogy miközben a társadalom életformaváltásra kényszerült, a kórházak falai között élet-halál harc folyt egy még alig ismert ellenséggel. – Váratlan helyzetek, gyors döntések, felelősségvállalás, siker és kudarc, emberi drámák. Magukat nem kímélő orvosok, ápolók, gyógytornászok, kórházi dolgozók, asszisztensek, idősgondozók, mentősök. A mostani járvány idején minden korábbinál erősebben éltük át, hogy az egészségügyben, a betegek, idősek ápolásában dolgozók munkája mit is jelent – mondta Áder János.

Kitért arra is, hogy emellett sok egészségügyi dolgozónak idős szüleiről vagy távoktatásban tanuló gyermekeiről is gondoskodnia kellett. Az államfő köszönetet mondott nekik, a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak, és mindenkinek, aki „a frontokon szolgált az ország számos más egészségügyi intézményében”, és bár „a háború” nem ért véget, hiszen még nem áll rendelkezésre védőoltás a koronavírus ellen, az egészségügyi dolgozók „tudását, elkötelezettségét, lelkiismeretességét látva – a megszerzett tapasztalatokat is figyelembe véve – jó okunk van a bizakodásra”.