HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Koronavírusos...

Koronavírusos lett egy békéscsabai kézilabdázónő

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Pozitív lett az egyik békéscsabai kézilabdázónő koronavírus-tesztje – írta meg a Beol.hu. Az első osztályban szereplő Békéscsabai Előre NKSE a Facebookon közzétett közleményben erősítette meg a hírt.

„Egyesületünk vezetése elővigyázatosságból úgy döntött, hogy a Magyarországra visszatérő idegenlégiósokat, illetőleg a külföldön járt játékosokat, rögtön a megérkezésük után, a csapathoz való csatlakozásuk előtt, PCR tesztelésre is elküldi” – olvasható a Paláncz György elnök által aláírt közleményben. Mint írják, még mielőtt az érintett játékosok bármelyikén jelentkezett volna COVID-19 tünet, értesítést kaptak a teszteket elvégző szegedi laboratóriumból, hogy egyikük tesztje pozitív lett.

– Ezt követően haladéktalanul értesítettük a területileg illetékes Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Hatóságát, illetve felvettük a kapcsolatot a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Infektológiai osztályával. Az érintett játékos kéthetes járványügyi zárlat alá került, lakhelyét nem hagyhatja el. Jól érzi magát, átmenetileg az íz- és szagérzékelését veszítette el. A játékosokat fogadó és velük érintkező munkatársaink, valamint a családtagjaik hétfőn és szerdán elvégzett PCR-tesztje is negatív lett, az eredményig azonban ők is önkéntes karanténba vonultak – részletezték.

Azt is hozzátették, hogy az egyesület gyorsan és felelősen cselekedett, 24 órán belül minden kapcsolatot feltártak és jelentettek, minden érintett karanténba vonult a tesztek eredményének közléséig, így a fertőzés nem terjedt tovább.

Június végén a Vác kézilabdacsapatának tíz játékosáról derült ki, hogy megfertőződtek az új koronavírussal.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,717lájkolóTetszik
3,779követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek