HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megvádolt job...

Megvádolt jobbikos képviselő: „Deutsch kokainozására, és nem a zsidóságára utaltam” – Videóval

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az Index írta meg, hogy a keddi országgyűlési ülésen felszólaló Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő felszólalása közben többen, köztük Nunkovics Tibor jobbikos képviselő is bekiabált. A később szót kérő Soltész Miklós fideszes képviselő, aki ugyan konkrétan nem nevezte meg, hogy szerinte milyen kijelentéseket tett Nunkovics, ám azt mondta, „teljesen egyértelmű szólást, illetve jelet tett, majd felmutatott az emelvényen beszélő Deutsch Tamásra, őt is a zsidóságával vállalva” (sic!).

Megkerestük Nunkovics Tibort, aki lapunknak elmondta, hogy nála fel sem merül, hogy zsidózzon, ráadásul nem is tartja nyilván Deutsch Tamás származását. „Az igaz, hogy közbekiabáltam, mégpedig azt, hogy »Biztos púderes maradt az orrod« és közben a saját orromra, valamint Deutsch Tamásra mutattam. Ezzel Deutsch drogproblémáiról terjedő hírekre utaltam, és arra, hogy valószínűleg ez lehet az oka, hogy butaságot beszél.” – közölte lapunkkal a képviselő.

Nunkovics azt is megjegyezte a Magyar Hangnak, hogy „rossz az, aki rosszra gondol”, ha a fideszeseknek a fentiekről Deutsch Tamás vagy bárki zsidósága jut eszébe, akkor minden bizonnyal ők az antiszemiták.

Lapunk megkereste az országgyűlési patkóban Nunkovics Tiborhoz legközelebb ülő Keresztes László Lórántot, az LMP frakcióvezetőjét is, aki részt vett a vitában, hogy megkérdezzük tőle, mit hallott a kritikus pillanatban. Keresztes megerősítette a jobbikos képviselő állítását, azt mondta lapunknak, hogy „valami olyasmit hallottam Deutsch felszólalása közben, hogy »púderes maradt az orrod«. Szilárd meggyőződésem, hogy semmilyen antiszemita beszólás nem hangzott el Nunkovics Tibortól. Elég szigorú vagyok az antiszemitizmussal szemben, felemelném a hangomat, ha ilyet hallottam volna, de nem történt semmi zsidó származásra utaló bekiabálás.”

Lapunk megszerezte az esetről készült videórészletet, amelyen felerősítésre került Nunkovics képviselő közbeszólása, ám az még így sem tisztán kivehető:

Deutsch Tamás EP-képviselő egyébként azt idézte fel az Európai Uniós hitelfelvételi mentőcsomagról szóló vitában, hogy Gyöngyösi Márton korábbi országgyűlési képviselő egyik 2012-es felszólalásában listázta volna a kormányban és az Országgyűlésben megtalálható izraeli, szerinte nemzetbiztonsági kockázatot jelentő állampolgárokat. Ekkor szólt közbe Nunkovics Tibor.

A téma miatt a vitában felszólalhatott a Momentum európai parlamenti képviselője, Donáth Anna is, akitől a levezető elnök, a fideszes Jakab István 40 másodperc után elvette a szót azzal, hogy még így is „igen nagyvonalú volt”.

HIRDETÉS

Emlékezetes hasonló eset volt, amikor 1990. szeptember 18-án Torgyán József kisgazda képviselő Tölgyessy Péter (SZDSZ) felszólalása közben bekiáltotta, hogy „Hordót a szónoknak!”. Később egy napilap azzal vádolta meg Torgyánt, hogy azt kiabálta közbe, hogy „Hordót a zsidónak!”. Azóta többen leírták, hogy az első változat hangzott el.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,735lájkolóTetszik
3,783követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Jourová: Brüsszel az év végéig reflektálhat a veszélyhelyzet idején hozott kormányzati intézkedésekre

Szél Bernadett levelére válaszolt az Európai Bizottság alelnöke. A Bizottság aggódik a rémhírek terjesztésével kapcsolatos új rendelkezések miatt.