HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Népszavazást ...

Népszavazást kezdeményeztek a nemzeti konzultációról, de nem lesz

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nem hitelesített egy nemzeti konzultációval kapcsolatos népszavazási kezdeményezést szerdai ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) – közölte az MTI.

Egy magánszemély nyújtott be kérdést, amely arról szólt volna, hogy nemzeti konzultációt „kizárólag úgy lehessen indítani Magyarországon, hogy az a frakcióval rendelkező parlamenti pártok kérdéseit is tartalmazza mandátumarányosan”.

Üzenik Brüsszelből: Álhír van a nemzeti konzultációban

Az NVB többségi döntéssel úgy ítélte meg, hogy a nemzeti konzultáció a kormány egyik kommunikációs eszköze, így az nem az Országgyűlés feladat- és hatáskörébe tartozik. Márpedig országos népszavazást csak az Országgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésben lehet kezdeményezni. Emellett az NVB szerint a kérdés nem felel meg az egyértelműség követelményének sem.

A legújabb nemzeti konzultációt – ahogy korábban – ezúttal is hangosan támadják az ellenzéki pártok azt kifogásolva, hogy nincsenek benne érdemi kérdések. Hadházy Ákos és Szél Bernadett a Momentummal közösen belekezdett a kitöltetlen ívek összegyűjtésébe. – Ha csak kidobja, akkor azt teszi, amit a Fidesz vár az ellenzéktől: csendes morgást. Ha sokan eljuttatják hozzánk, az hangos tiltakozás lesz és a propaganda elleni politikai nyomásgyakorlás fontos lépése! – ezzel hirdeti akciójukat Hadházy Ákos.

A választási bizottság döntést hozott egy másik magánszemély kérdésében is, amely azt célozta, hogy Magyarországon a „vészhelyzeten” kívüli időszakban ne legyen kötelező a szájmaszk a munkahelyeken és a tömegközlekedési eszközökön. A bizottság egyhangú döntése alapján a kérdés a többi között nem felel meg az egyértelműség követelményeinek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,025lájkolóTetszik
3,812követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Fontos lépés a Fidesz uralmának megdöntéséhez” – bemutatták a közös ellenzéki jelöltet

A jobbikos Bíró László azt mondta, harcosan fogja képviselni választói érdekeit a parlamentben, az ő kezét nem köti a kormánypárt, a száját nem tudják befogni.