444: Tiborcz István beszáll a szépségipar-bizniszbe

444: Tiborcz István beszáll a szépségipar-bizniszbe

Tiborcz István és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szállodaipar, az ingatlanpiac és a bankszektor után újabb iparágban, mégpedig a szépségiparban próbál szerencsét Tiborcz István – írja a 444.hu.

A portál a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) oldalán megjelentek alapján következtetett erre. A tájékoztatás szerint ugyanis „A Diófa Alapkezelő Zrt. által képviselt Főnix Magántőkealap a Kallos Holding Kft. részére nyújtott tőkebefektetés és a Kallos Holding Kft. által történő üzletrészvásárlás eredményeként közvetett egyedüli negatív irányítást szerez a Kallos Cosmetics Kft. felett”. Ehhez tudni kell, hogy Tiborcz István cége, a BDPST Capital Zrt. korábban már tulajdonrészt szerzett a Diófa Alapkezelőt tulajdonló Tarragona Holding Zrt.-ben. Az egyedüli negatív irányítás egyébként azt jelenti, hogy önálló döntéshozatalra nem, csak a döntéshozatal blokkolására képes.

A Kallos Cosmetics kapcsán a cikk kiemelte, hogy a többgenerációs családi vállalkozást 1978-ban alapította Kallós János Budapesten. Úgy írnak magukról, hogy cégük, a professzionális minőségű haj- és testápolási termékek mellett, finomkozmetikai termékeket is gyárt és forgalmaz. A különlegesen széles, több száz termékből álló, innovatív, új generációs portfólió minden egyes darabját a saját laboratóriumunkban fejlesztik, „mindig egy lépéssel a trendek előtt járva”. Nagyon stabil cégről van szó, folyamatosan 5,5-5,8 milliárd forintos éves árbevételt érnek el, 2020-ban például 5,7 milliárd forintos forgalmuk volt, ebből pedig megbízhatóan egymilliárd forint feletti profitot könyvelhettek el: 2020-ban 1,7 milliárd forint nyereség jött össze.