750 milliós drogfogás Budapesten

750 milliós drogfogás Budapesten

Jelentős mennyiségű kábítószert találtak a budapesti garázsban. (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mintegy 750 millió forintnyi amfetaminolajat, marihuánát, hasist és kokaint találtak több ingatlanban a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, amikor lecsaptak egy Budapesten tevékenykedő szerb-magyar bűnszervezetre. A rendőrség azt közölte, hogy 2023 nyara óta nyomoznak egy nemzetközi drogdíler maffia ellen, ennek keretében március 11-én elfogtak egy szerb férfit a Röszke-Horgos határátkelőnél. Kutatást tartottak a hozzá köthető három fővárosi ingatlanban, két lakást és egy garázst vizsgáltak át. Az Árnyas utcában lévő garázsban több mint 600 millió forintnak megfelelő kábítószert találtak a rendőrök, több mint 20 liter amfetaminolajat és közel 90 kiló marihuánát. Ezután egy magyar és két szerb férfit is elfogtak április 7-én Budapesten: a magyar férfit a XIII., az egyik szerb férfit a XI., míg társát az V. kerületben.

Ingatlanaik átvizsgálásakor a nyomozók több kiló hasist és kokaint, illetve prés- és fóliázógépeket, digitális mérlegeket, nejlonzacskókat találtak. A három férfitól összesen 27 kiló drogot foglaltak le, ezek feketepiaci értéke közel 150 millió forint. Az elfogott férfiakat kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, mind a négyen letartóztatásban vannak. Egy magyar társuk megszökött a hatóság elől, ellene belföldi, nemzetközi, illetve európai elfogatóparancsot is kiadtak.