A DK feljelenti a kormányt a bombás plakátok miatt

A DK feljelenti a kormányt a bombás plakátok miatt

A kormány brüsszeli szankciós, bombás plakátja (Forrás: Magyar Hang/Katona Mariann)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A DK fővárosi polgármesterei feljelentést tesznek a kormány bombás plakátjai miatt rémhírterjesztés és közveszéllyel való fenyegetés gyanújával – jelentette be Szaniszló Sándor, a párt fővárosi közgyűlési frakcióvezetője szerdán.

„Mostanra Budapestet és az egész országot beterítették a legújabb kormányzati propagandakampány óriásplakátjai, a bombás plakátok, amelyek amellett, hogy civilizált ember számára morálisan vállalhatatlanok, hiszen éppen a szankcionált Oroszország dob le ilyen bombákat az ukrán lakosságra, alkalmasak lehetnek arra is, hogy közveszéllyel fenyegessenek” – fogalmazott Szaniszló. Majd feltette a kérdést, hogy mi lehetne nagyobb közveszély annál, mint hogy az EU bombákat dob le Magyarországra, még ha csak képletesen is.

Nem maradhat következmények nélkül, hogy a kormány ilyen hazug plakátokkal riogatja a lakosságot – fogalmazott. A DK szerint a plakátcégek vezetői és tulajdonosai is bűnrészesek, ha nem szedik le a „nyilvánvalóan közveszéllyel fenyegető bombás plakátokat”. A kormány plakátjaival ellentétben az igazság az, hogy az EU sem bombákat, sem szankciókat nem dob le Magyarországra, csak olyan szankciók vannak érvényben, amiket Orbán Viktor is megszavazott – tette hozzá.