Orbán üzent: rettegj, magyar! (numero végtelen)

Orbán üzent: rettegj, magyar! (numero végtelen)

A kormány brüsszeli szankciós, bombás plakátja (Forrás: Magyar Hang/Katona Mariann)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindenekelőtt: az élet szép. A világ pedig gyönyörű. És az emberiség is tele van jóval, még ha időnként, sajnos túl gyakran, nehéz így gondolni rá. Magunkra. Pláne Magyarországon, már amennyiben nem tartózkodsz napi legalább 12 órát a NER napfényes oldalán. És ez végtelenül szomorú. Mert lehetne másként is.

De nem. A Fidesz nem hagyja, inkább a pillanat uralásának bűvészkedésében megmérgezi minden napunkat, óránkat, percünket. Szétvernek, besároznak, tönkretesznek, elrondítanak, megcsúfítanak bármit, ha a hatalomban maradás aljassága megköveteli. Semmi se szent. És senki se – de ezt mindig is tudtuk.

Itt a legújabb, a bombás reklámkampány. Mit üzen a költő? Alias jégtörő békegalamb. Hogy az elhibázott, önmagunkat lábon/tüdőn lövő szankciók úgy hullanak reánk, mint odaát, Kijevben Putyin rakétái. Plusz, mint megtudtuk, katonanemzet vagyunk, és ideje felélesztenünk magunkban a harci szellemet. Most nem azért, de ha ugyanezt boldog emlékezetű MZP mondta volna volt? Egy pillanatra képzeljük magunk elé Bayer Zsolt vonatkozó vezércikkét.

Hatása? Félelem, düh és harag a végtelenségig. A rettegő, dühös, haragvó nép pedig megvezethető, ergo vezethető a végtelenségig. Hogy polgári áldozatként itt marad a nemzet kiterítve, az a szükséges rossz. Elhanyagolható. Mellékes. Nem számít.

De akkor is, csak azért is: az élet szép. A világ pedig gyönyörű. Csak mi, magyarok, hagytuk, hogy még ezzel is átverjenek bennünket.

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot!